Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam godina robije

‘Supruga iz pakla’ užetom htjela ubiti prijatelja: Proricala sam mu budućnost

12.02.2014., Varazdin - Na varazdinskom sudu u tijeku je glavna rasprava u postupku protiv okrivljene Ruze Simunkovic kojoj se sudi za pokusaj ubojstva Ante Marjanovica. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
23.02.2017.
u 19:55

12.000 eura pokušala je oteti svojoj žrtvi Tihomilu Buterinu kada ga je konopcem počela daviti u automobilu u Sloveniji

Na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora osuđena je Ruža Šimunković (53), kućanica iz međimurskog sela Zasadbrega. “Supruga iz pakla”, kako su je nazvali mediji, 2014. je već osuđena na tri godine zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo supruga Ante Marjanovića iz Varaždina, a sad je nepravomoćno proglašena krivom i zbog teškog ubojstva u pokušaju Tihomila Buterina iz Oroslavlja te krivotvorenja isprave.

Za prvo je kazneno djelo dobila četiri godine i šest mjeseci, a za drugo deset mjeseci zatvora. Sud je sve spojio u jedinstvenu kaznu od osam godina. Prema optužnici, prijatelja Buterina pokušala je u listopadu 2012. zadaviti konopcem u automobilu u Sloveniji.

Motiv je bio 12.000 eura koje je nosio u džepu. Na suđenju se branila da joj je Buterin bio mušterija kojem je, kao vidovnjakinja, proricala budućnost. I na suđenju za poticanje na ubojstvo supruga 2012., kad se htjela domoći njegova stana i mirovine, uvjeravala je sud da nije kriva. Svjedoci su tvrdili da im je nudila po 500 eura da ga likvidiraju. 

>> Zabila mužu nož u srce - poništena presuda pa je puštena iz zatvora

>> U starca ispalio četiri hica jer je htio da njegova obitelj pati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije