Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tragedije U Sarajevu pokopan ubijeni Vedran Puljić, svjedoci mijenjaju priču

Supruga bjegunca: Oliver nije priznao ubojstvo!

sarajevo navijači
24 sata
08.10.2009.
u 18:52

Svjedoci koji su spremni dati iskaz na sudu tvrde kako je Oliver Knezović pucao iz kalašnjikova u zrak, a ne iz pištolja u razularene navijače Sarajeva

Više od 5000 Sarajlija s predstavnicima navijačkih skupina nogometnih klubova Velež, Željezničar, Travnik, Rudar i zagrebačkog Dinama, ispratilo je 24-godišnjeg Vedrana Puljića, mladića koji je poginuo u neredima uoči prvenstvene nogometne utakmice u nedjelju u Širokom Brijegu.

>>Više tisuća ljudi iz cijele BiH ispratilo Vedrana Puljića


Posmrtnu povorku prema sarajevskom groblju Bare vodili su njegovi kolege navijači, a na njezinu čelu nalazio se nekoliko metara dugačak transparent s natpisom “Počivaj u miru, Vedrane”, dok je stotinjak navijača nosilo bijele majice s Vedranovom slikom.

Policija na groblju
Na pokopu, koji je uz diskretan policijski nadzor prošao bez velikih govora i religijskog obreda, bili su i izbornik reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, kapetan reprezentacije Emir Spahić, reprezentativac Džemo Berberović...

Pojavili su se i ozlijeđeni navijači Sarajeva u nedjeljnim navijačkim neredima u Š. Brijegu. Iako se nagađalo da će pokop nesretno ubijenog Vedrana poslužiti za nove izljeve nezadovoljstva navijača Sarajeva, sve je proteklo u potpunoj tišini. Dok su navijači ispraćali kolegu na posljednji počinak, Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije ispitalo je osmoricu službenika sudbene policije koje terete da su pomogli u bijegu Oliveru Knezoviću, osumnjičenome za ubojstvo Vedrana Puljića.

U pravoj kakofoniji informacija koje opisuju nedjeljni kaos u Širokom Brijegu, jučer se pojavila i vijest kako osumnjičeni Oliver Knezović uopće nije pucao u razularenu gomilu navijača Sarajeva. Svjedoci koji su spremni svoj iskaz dati sudu tvrde kako je O. Knezović pucao iz kalašnjikova u zrak, a ne iz policijskog pištolja. I supruga Olivera Knezovića, Ivana, tvrdi da su na račun njezina muža iznesene laži.

– Moj Oliver ni u jednom trenutku nije priznao bilo kakvo ubojstvo! Molio je da ga se ne etiketira kao ubojicu dok to ne utvrdi istraga – rekla je Ivana Knezović.

U petak novi prosvjedi
Poseban revolt širokobriješke javnosti i navijača koji su se našli na udaru sarajevskih medija izazvao je posjet zamjenika predsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe Širokom Brijegu. On je u društvu vođe navijača “Horde zla” od županijskih vlasti i tužiteljstva ishodio puštanje na slobodu uhićenih i za nered optuženih sarajevskih navijača. Za danas su najavljeni novi prosvjedi u Širokom Brijegu, na kojima se očekuje 10.000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 134

AN
Andreeejjj
21:07 08.10.2009.

Posljednjem Vedranovom ispraćaju prisustvovalo je 7.000 do 8.000 ljudi, većinom mladih. Osim navijača FK Sarajevo, čiji je Vedran bio navijač, na sahranu su došli i navijači drugih bh. fudbalskih klubova - \"Željezničara\", \"Čelika\", \"Veleža\", \"Travnika\", \"Rudara\" iz Kaknja i drugih. Na sahranu Vedranu Puljiću došao je i predstavnik navijača NK \"Dinamo\" iz Zagreba, Torcide iz Splita, Alavije iz BL i predstavnici Grobara i Delija iz BG! ***************************************************** Bas lijepa gesta svih udruga navijaca sa ex drzave i Balkana! A iz Hercegovine??? Mozda pokoji general, Rojs.....itd?!

BB
bb11
21:08 08.10.2009.

Izvinjavam se moderatoru ali moram ovo postavit da vidite sta nam misle \"komsije\": 07-10-2009 SARAJLIJA mamu vam vasu skutorsku hrvatsku jebem,dabogda vam sve sestre i mame balije karali,doci ce neko od vas debila u sarajevo,pa ce te vidjeti kako jeo je kad mi prvi zapocinjemo belaje(kako vi skutori,mame vam se najebem,kazete),molim allaha dz.s. da taj dan dodje sto prije 07-10-2009 Sarajka_DBR Jedva cekamo, bujrum dođite.....mamu vam ustašku jebemo..... 07-10-2009 Senad listicu treba sravniti za zemljom! 07-10-2009 Sarajka_DBR Kako god okrenes, RAT Trazili ste, imat cete rat, mamu vam ustasku jebem R.I.P. Vedran Puljic Pulja to su samo neki od stotine komentara balijskih bolesnika po finternetu. i sad mi trebamo zijeti u zajednickoj drzavi sa tom stokom??

OB
-obrisani-
20:36 08.10.2009.

Istina će izaći na vidjelo, postoji pregršt dokaza da Oliver nije pucao, a postoje i indicije da su ga ubile same \"horde zla\", i to baš ciljali u Vedrana,vrlo zanimljivo...već poznati scenariji iz ratnih dana u režiji muslimanske politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije