Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednji pozdrav - Nogometaši i navijači na sahrani ubijenog navijača

Više tisuća ljudi iz cijele BiH ispratilo Vedrana Puljića

vedran1
Zvonimir Ćorić
08.10.2009.
u 16:02

Kako se i očekivalo sahrani je uz navijačke skupine dva sarajevska nogometna kluba prisustvovao je veliki broj običnih građana Sarajeva kao i društveno političkih djelatnika grada i Federacije BiH.

Na gradskom groblju Bare u Sarajevu sahranjen je Vedran Puljić, koji je ubijen tijekom navijačkih nereda u Širokom Brijegu. Već u 12 sati na parkingu ispred stadiona Asim Ferhatović na Koševu okupili su se simpatizeri i navijači NK Sarajevo "Horde zla", kojima su se kasnije pridružila i manja grupa "Manijaka" navijače Željezničara, odakle su se uputili prema gradskom groblju Bare.

Navijači na sahrani
Kako se i očekivalo sahrani je uz navijačke skupine dva sarajevska nogometna kluba kojima se kasnije pridružila i jedna skupina navijača mostarskog Veleža, prisustvovao veliki broj običnih građana Sarajeva kao i društveno političkih djelatnika grada i Federacije BiH.

 

U mnoštvu prisutnih, među kojima je bila gotovo cijela uprava NK Sarajevo s nogometašima, na platou ispred ateističke kapele na Barama s vijencem zajedno su stajali potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo i bivši dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić.

U jednom trenutku s cvijećem u rukama pojavilo se i nekoliko bivših reprezentativaca BIH obučenih u trenirkama, između ostalih Sergej Barbarez, Elvir Bolić, Konjić, te su se pridružili koloni koja se uz zvuke posmrtng marša kretala prema ateističkom dijelu groblja Bare. Sprovodu je prisustvovao i izbornik BiH reprezentacije, Miroslav Ćiro Blažević.

Navijači Sarajeva "Horde zla" nosili su transparent na bordo tkanini na kojemu je bilo ispisano Vedranovo ime i prezime. Pojedinci su došli i s majicama na kojima je pisalo Vedran Puljić s otiskanim njegovim likom.

Zamolba roditelja
Inače, roditelji poginulog Vedrana zamolili su sve one koji su namjeravali praviti majice u njegovu čast da one budu bijele, a ne crne boje. U masi smo primijetili i župnika crkve sv. Josipa na Marijin dvoru, don Luku Brkovića koji nam je kazao kako se s Vedranovim ocem Željkom poznaje još od ratnih dana kada je dolazio po caritasovu pomoć u župni ured.

Nakon pokopa, navijači "Hordi zla" krenuli su u protestnu šetnju od groblja Bara do platoa ispred stadiona Koševo, zahtijevajući žurno otkrivanje počinitelja ubojstva Vedrana Puljića.

 

Ključne riječi

Komentara 176

OB
-obrisani-
16:28 08.10.2009.

sucut obitelji Puljic---------neponovilo se

DA
Dayton
17:13 08.10.2009.

Zelim da izjavim iskreno saucesce porodici Puljic, a sto se tice ovog nemilog dogadjaja moze se zakljuciti da reziseri i producenti ovoga svega su nacionalisticke bosnjacke stranke i niko drugi. Cilj ovoga svega je bilo da se pokaze da su Hrvati BiH slabi i nemocni pred grupom ratnika iz Sarajeva. Mi Srbi jesmo za BiH ali ne onako kako je Bosnjaci vide jer oni misle da je Bosna i Hercegovina njihov eksluzivitet. Navijanje ovih tzv. fanatik(cos)a sa spominjanjem njihovog Boga ne pokazuje bas da su oni za BiH kao drzavu tri naroda.

AN
Andreeejjj
16:14 08.10.2009.

Sucut obitelji Puljic i laka zemlja Vedranu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije