Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužio bolnicu

Suprug zahtijevao: Trudnici isključili aparate za održavanje na životu

trudnica,Teksas,smrt
Foto: Reuters Screenshot
1/2
27.01.2014.
u 10:52

Marlise Munoz pala je u komu u studenom prošle godine. Bolnica ju je održavala na životu jer je tvrdila da ima pravnu dužnost čuvati nerođeno dijete

Vlada u Teksasu donijela je odluku da se aparati za održavanje na životu isključe 33-godišnjoj trudnici Marlise Munoz. Nesretna žena ležala je u komi od studenog prošle godine nakon što je pala u kupaonici, piše BBC.

Munoz je tada bila u 14. mjesecu trudnoće, a pretpostavlja se da je napadaj prouzročio ugrušak u krvi. Više nije dolazila svijesti, a liječnici su joj život održavali uz pomoć aparata. Tvrdili su da bolnica ima pravnu dužnost čuvati nerođeno dijete. Marliseina obitelj tražila je da joj isključe aparate pa je cijeli slučaj 14. siječnja prepušten sudu koji je u petak stao na stranu supruga Ericka Munoza i bolnici John Peter Smith naredio da ''zaustavi mjere za održavanje na životu'' trudnice. Sudac je presudio da je Marlise pravno mrtva, a odvjetnik je kazao da je fetus zbog manjka kisika bio abnormalan. Aparati su isključeni u nedjelju u 17 sati po lokalnom vremenu. Marlise je tada bila u 22. tjednu trudnoće.

– Neka Marlise konačno počiva u miru, a njena obitelj konačno skupi snagu i završi nepodnošljivo dugo i mučno putovanje – poručio je odvjetnik obitelji.

>>[VIDEO] Stijena teška 400 kg ubila trudnicu pred očima muža

Komentara 5

OR
orao10
18:44 27.01.2014.

Niko nije ubio nikoga ,zena je vec pravno bila mrtva a samo je odrzavana u zivotu pomocu aparata

MZ
munja zibel
15:02 28.01.2014.

Ovaj gest svestrano podrzavam.Napokon da je proradio razum.

HR
hrxxx111
16:22 27.01.2014.

Munoz je tada bila u 14. mjesecu trudnoće medicinski fenomen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije