Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselka skače s padobranom od 1985. godine

Suprug poznate ozlijeđene padobranke: 'Trenirali su skok s 1500m za prvenstvo'

pad zrakoplova
Foto: HGSS
1/3
25.05.2024.
u 22:52

Veselka Klobučarić-Pirc je višestruka državna prvakinja Hrvatske i osvajačica brojnih medalja s europskih i svjetskih kupova

Jedna od ozlijeđenih u padu zrakoplova u blizini Zagreba je Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia i europska viceprvakinja u skokovima na cilj. Helikopterom je prevezena u Kliničku bolnicu Dubrava te je njezin suprug Zdravko otkrio je da Veselka ima prijelom noge, a postoji i sumnja na ozljedu kralježnice, piše 24sata.

Naime, Klobučarić-Pirc je nastavnica padobranstva, a po struci je  inženjerka grafičke tehnologije. S padobranom skače još od davne 1985. godine i od tada je skočila čak 4708 puta. "Poletjeli su i trebali odraditi skok sa 1500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo" rekao je Veselkin suprug.

Prema web stranici Zrakoplovnog centra Croatia, Veselka Klobučarić-Pirc je višestruka državna prvakinja Hrvatske i osvajačica brojnih medalja s europskih i svjetskih kupova. Također se može pohvaliti visokim plasmanima na europskim i svjetskim prvenstvima te Mondialima u disciplini skokova na cilj i paraskiju.

POVEZANI ČLANCI:

Osim toga, dobitnica je statua Orao za najboljeg padobranca/padobranku godine u RH te je osvojila nagradu za životno djelo Dr. Oton Kučera za trajni doprinos u promicanju tehničke kulture Zagreba.

VIDEO HGSS o padu zrakoplova: 'U roku 2 sata od dojave, svi unesrećeni bili su predani bolnici'

Komentara 3

BA
Barcelona85
01:39 26.05.2024.

Zbog ogromnih troškova poreznih obveznika gdje je oko 100 ljudi izašlo na teren radi 4 čovjeka isti ti zaslužuju bizi izvješteni o svim sudionicima nesreće te tko je poginuli. Ako se može objaviti da je poginuo mladi nogometaš kod doma u Zagrebu curica u dugom selu Itd onda se može to znati i za ovaj slušajte tko su ostali sudionici.

HO
homofobic
03:47 26.05.2024.

Kada se sroka pilot koji ima stotinjak sati leta a znanje jedrenja mu je jedino s TV obda to mogu razumjeti. Ne mogu razumjeti da se u sumu sroka pilot koji je najvjerojatnije odrastao na Blaniku u Luckom, odjedrio sate i sate bez buke i smrada motornog aviona! Ukratko: Svaki bedak moze letjeti na motoru! Pravi piloti jedre!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije