Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oluja svih oluja

Supertajfun Haiyan stigao na Filipine

tajfun
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
08.11.2013.
u 07:52

Vlasti upozoravaju kako je u opasnosti više od 12 milijuna ljudi, uključujući i stanovnike grada Cebu

Tajfun Haiyan pogodio je jutros središnje Filipine uz vjetar koji je puhao 235 km/h, javlja BBC. Meteorolozi tvrde da bi, ako se procjene na temelju satelitskih slika pokažu točnima, to mogla biti jedna od najjačih oluja dosad zabilježenih.

Vlasti upozoravaju da je u opasnosti više od 12 milijuna ljudi, uključujući i stanovnike grada Cebu, drugog najvećeg grada s populacijom od 2,5 milijuna.

Više od 125.000 ljudi evakuirano je s najugroženijih područja.

Očekuje se da oluja, poznata i pod lokalnim nazivom Yolanda, neće pogoditi prijestolnicu Manilu.

Uz kišu i vjetar, za stanovništvo bi veliku opasnost mogli predstavljati i nekoliko metara visoki valovi koji će zapljuskivati obale mnogih otoka.

Predsjednik Benigno Aquino upozorio je da će neka područja pretrpjeti velike poplave i razorne vjetrove, a obalni pojas mogli bi zapljusnuti valovi visoki do šest metara.

>> Najjači tajfun na svijetu krenuo prema Filipinima!

Ključne riječi

Komentara 1

CF
Crveni@fašist
09:24 09.11.2013.

Hrvatsku su Tajkuni razorili puno gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije