Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za odabir najboljih
Povratak na članak

Superodlikaši navalili na ovu školu u Zagrebu. Uvodi se i prijamni ispit!

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba za upis u I. razred srednje škole uvodi dodatnu provjeru znanja

Komentari 24

SA
sasoon
13:34 07.06.2019.

Zašto su uopće ukinuli prijemne? Trebalo bi da ocjene vrijede 50%, a prijemni drugih 50% i možda još par bodova za natjecanja. A ne ovako, ocjene 80 bodova, a prijemni samo 10

VL
LU
lupa
11:58 07.06.2019.

Superodlikasi, lol, vecina njih nemre logicki povezati niti puzzle.

VL
ST
stefj
15:44 07.06.2019.

I na kraju, nakon inflacije ocjena, vratili smo se na početak s prijemnim ispitima. Za očekivati... Inače, treba uvesti ocjenjivanje škola obzirom na rezultate koje ostvare učenici u kasnijem životu, za početak na koji fakultet se upišu i sl. Za sada ne postoji neki takav kriterij, već se sve temelji na priči... A drugo što bi obavezno trebalo napraviti jest izjednačiti državne i privatne škole, te uvesti vaučere. Danas imate nevjerojatnu antipoduzetničku klimu, koja je u sustavu školstva posebno izražena. To je nevjerojatna količina opstrukcije, mržnje i jala, da to, kada npr. pričam strancima, oni ne mogu pojmiti... Evo jako dobar primjer, sada se jedna učenica iz jedne privatne gimnazije upisala na Harvard. Nakon toga, drvlje i kamenje po toj gimnaziji. Teško pojmljive stvari im se događaju, a pritisak iz državnih škola prema ministarstvu i iz ministarstva prema toj školi je kao prema najvećem neprijatelju. Odmah su krenule inspekcije, dodatne kontrole, pritisak na profesore itd... Eh Hrvatska, eh taj uhljebistan...

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
16:02 07.06.2019.

Škola je sljednica popularno nazvane Kemijske škole, koja je više puta mijenjala ime. Moderno je opremljena, blizu autobusnog i željezničkog kolodvora, jednu tramvajsku stanicu u Vukovarskoj prema Žitnjaku. Izgleda da je atmosfera u školi usmjerena na učenike. Ali kako suu sramotno učenici iz osnovne škole redom ocijenjivani 5.0 nije moguća klasifikacija stvarno najboljih učenika. Tako je i sa srednjim školama kod prijema na fakultete. Znam slučaj kada su dvojica vrlo dobrih učenika na prijemnom ispitu na FER-u iz Tehničke škole Ruđera Boškovića ostavili iza sebe 1200 odlikaša i ušli na prvu godinu. Jedan je bio u srednjoj prvak Hrvatske u fizici. U mnogim zagrebačkim školama ima izvrsnih profesora, moji afiniteti su za društvene znanosti Križanićeva klasična gimnazija, druga i sedma, za prirodne MIOC i V gimnazija, a za tehničke Ruđer i ovdje opisani Prelog.

VL
ZA
!zagreb!
15:21 07.06.2019.

Danas u prosječnoj srednjoj školi preko polovice završava sa izvrsnim. U osnovnim daleko više. Ili su kriteriji loši i nikakvi ili se ne trebamo brinuti za budućnost jer idu sve super odlikaši. Prije netko tko prolazi sa 4,0 ili 3,5 se ne smatra lošim dapače vrlo dobar. A danas klinci svi imaju pet a znanje sve gore. Na instrukcije dolaze sa znanjem jedva za dovoljan. Jer pritisak je na sve da moraju imati te bodove. A da ne govorim da škole nemaju jednak stupanj kvalitete znanja. Netko dođe ima izvrstan a nema pojma. Svaja škola ili faks treba imati svoj prijemni jer se mjeri znanje a ne tko ima 5 a tko 4. A ocjena ti osobno pomaže da otprilike znaš na kojem si nivou.

VL
Avatar Foton
Foton
16:29 07.06.2019.

Da rijesis neke od tih zadataka moras napamet znat koja je atomska tezina bakra ili kobalta, koliko je molekula vode u modroj galici i slicne gluposti. Tipicn@ hrvatska edukacija, strebanje a ne kreativnost bez koje nema uspjesne znanstvene karijere. Meni je nakon doktorata u Americi trebalo bar 5 godina da pocnem vjerovati da mogu izmisliti i razviti nesto novo i originalno, a ne samo ponavljati vec vidjeno. I ja sam svojevremeno bio streber odlikas u jednoj od elitnih zagrebackih gimnazija.

VL
TH
thu
12:51 07.06.2019.

A kaj je s "normalnom djecom" koja nemaju moći i ne idu u mutantske škole?!

VL
MI
Milicza
02:08 16.07.2019.

Definitivno je zaslužila škola i profesori, s ravnateljem na čelu. Škola je potpuno opremljena, moderna, u središtu pozornosti su im djeca. Oboje moje djece je tu školu završilo, oboje su primljeni na željene studije. Jedno je završilo gimnaziju, a drugo strukovnu za kemijske tehničare. Djeci se mnogo nudi, potiče ih se na izvrsnost, presretna sam što sam bila svjedok i dio njih priče.

VL
L3
luka_37
10:45 07.06.2019.

Najbolja škola u gradu Zagrebu a vjerujem i među prvima u RH..a ravnatelj Stić definitivno NAJBOLJI..sve što radi radi samo za djecu...

VL
AA
aabbcc
13:52 07.06.2019.

Dica navalila a ovi profesori iz Bosne mogli bi to i na HR-jeziku . : )

VL
ER
Erick
11:47 07.06.2019.

Toliko superodlikasa imamo, izumitelja niti za lijek. Gdje ti odlikasi rade nakon skolovanja? U drzavnim ustanovama gdje postanu trutovi, umjesto da upotrijebe svoje znanje za dobrobit svih.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:34 07.06.2019.

Zar superodlikaša ima samo u Zagrebu?

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
10:54 07.06.2019.

Hajde da ima škola gdje se djeca upisuju da bi učili !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.