Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oboreni rekordi
Povratak na članak

Sunčeva energija u EU ovog ljeta nadmašila energiju iz hidroelektrana

Unatrag četiri godine najviše je solarne kapacitete povećala Poljska, za 26 puta, s udjelom solarne energije u ukupnoj proizvodnji ovog ljeta od osam posto.

Komentari 6

PR
pravednik2
11:02 14.09.2022.

Kod nas nema dovoljno sunca.

VL
ST
sttipe
13:33 19.09.2022.

Gleda sam solarnu elektranu, na jednoj poljskoj stranici, koštala je 40 i nešto Tkn, dok je jednako kilovata, u nas bilo skoro 100.. Prije nego je U NAS, poskupila 30tak posto... U poljaka dobiješ instrukcije za montažu, i zaposlenik njihovog Hepa, to pregleda i pusti u pogon. U nas je to organizirano da vas Hep voza papir po papir, i između svakog papira je par miseci. A država je organizirala monopol malom broju ljudi s dozvolama. Napravila od toga znanstveni rad, pa za nju triba papira ka za nuklearnu, i nakon liberalizacije. Raspustimo državu, puno je više štete od nje nego koristi!!

VL
Avatar Payback
Payback
09:49 17.09.2022.

Kad bi zamijenili ambroziju i makiju solarnim panelima pola bi Europe snabdijevali strujom

VL
WW
wwwcro
17:08 19.09.2022.

U Hrvatskoj je najveća zapreka za izgradnju novih solarnih elektrana na krovovima kućanstava upravo država i korumpirani političari koji drže monopol na davanje dozvola i poticaja. Banda je to kakve nema nigdje u Europi.

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
14:49 08.09.2022.

I nikad skuplja nego što je sad. ;)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.