Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sumnjiči ga se za smrt 12 civila i ozljeđivanje još njih troje

Bolić je, navodi se u istražnom zahtjevu, nezakonito privodio, zatvarao i zlostavljao civile te izravno zapovjedio sebi podređenim pripadnicima milicije da čine isto
26. travnja 2011. u 19:17 3 komentara 7 prikaza
rat
Foto: Arhiva VL

Zbog sumnje u ratni zločin podnesen je istražni zahtjev protiv, neslužbeno doznajemo, 62-godišnjeg Bože Bolića, nekadašnjeg zapovjednika stanice milicije u Erdutu. Bolić je odgovoran, kako se sumnjiči, za smrt 12 civila i teško ozljeđivanje još troje ljudi. Zločin se događao na području Erduta, Aljmaša i Sombora od 22. studenog 1991. do 22. rujna 1992. On je, navodi se u istražnom zahtjevu, nezakonito privodio, zatvarao i zlostavljao civile te izravno zapovjedio sebi podređenim pripadnicima milicije da čine isto. Žrtve su zlostavljane bejzbolskom palicom, kundakom i kliještima.

– Tijekom takvog zlostavljanja nekoliko je osoba preminulo, dok su pojedini civili predavani Arkanovim postrojbama koje su ih likvidirale, a nekima se potpuno gubi svaki trag – izvijestilo je danas Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku. Bolić nije dostupan hrvatskom pravosuđu. Istraga je protiv njega trajala gotovo dvije godine, a policiji je pri tome pomagala i SOA. Kaznena je prijava podnesena proteklog tjedna. Ni policija niti Odvjetništvo nisu naveli njegov identitet, priopćili su tek da je riječ o 62-godišnjem zapovjedniku stanice milicije.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

 • Andreeejjj:

  Kako možete biti tako nepošteni i nekorektni, dragi komentatori? Tko got se izživljavao nad zarobljenicima i to tako nehumanim i brutalnim metodama, treba bit najstrože kažnjen i nema veze iz čije je vojske. Zato i postoje \"ženevske konvencije\" o ratovanju ... prikaži još! i o zarobljenicima, pa i da su čak i vojnici. A mi uvijek isto tvgrdimo, oni su počeli i napali nas! Pa znamo i da retko tko ide dobrovoljno u vojsku, kamoli rat. Prema tome, treba kazniti sve te bolesne, iskompleksirane i debilne monstrume, pa bilo koje su vojske i nacionalnosti!

 • Avatar DucMan
  DucMan:

  Tko mu je kriv što nije član SDSS-a. Njihovi zločinci su u koaliciji sa HDZ-om i danas vladaju Hrvatskom. Upravo danas je počela akcija Bljesak, sa kojom smo istočnu slavoniju oslobodili od SDSS-ovaca i njihove paravojske a sada nam isti ... prikaži još!i voljom HDZ-a vladaju ne samo dijelovima kao nekad, nego CIJELOM Hrvatskom. Kako nam se to moglo dogoditi?

 • Avatar alien79
  alien79:

  Ma nije on to, ma kakvi, ma on je bio samo kuhar, pitajte Teršeličku i Puhovskog, to su Hrvati između sebe, e i da, nemojte mu i penziju zaboravit osigurat, ako je već i nema.