Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osumnjičenik već u zatvoru

Sumnjaju da je Nijemac silovao pa ubio djevojčicu, policija ne vjeruje da je Maddie živa

Missing Madeleine McCann
Foto: PA/Press Association/PIXSELL
1/4
04.06.2020.
u 17:38

Njemačka policija vjeruje kako je planirao samo provalu da bi onda i silovao malu Britanku

Njemačka policija vjeruje kako je Madeleine McCann “Maddie”, malu Britanku koja je nestala u portugalskm ljetovalištu Praia da Luz 2007. godine silovao i ubio Christian Brueckner. Osumnjičenik je već u zatvoru gdje odslužuje kaznu za silovanje jedne 72-godišnje Amerikanke.

Inače 43-godišnji Brueckner ima povijest napada na djevojke za što je i dva puta osuđivan, ali i dosje u kojemu su i različita druga kaznena djela poput provala u hotele i apartmane. Mediji su ipak otkrili njegov stvarni identitet unatoč njemačkim zakonima koji to u ovakvim situacijama zabranjuju.

Brueckner je rođen u Njemačkoj, ali je u Portugal preselio kao dječak od desetak godina. Silovanje Amerikanke zbog kojega odslužuje kaznu zatvora od sedam godina počinio je dvije godine prije nestanka tada trogodišnje djevojčice Madeleine McCann. Na dosuđenu kaznu se žalio. Njegov opis iz tog vremena – imao je tada 30 godina, odgovara opisu osobe za koju se vjeruje da je odgovoran za Madeleinin nestanak. Njemačka policija vjeruje kako je planirao samo provalu da bi onda i silovao malu Britanku. Više je indicija koje povezuju Bruecknera sa zločinom.

Od 1995. do 2007. godine živio je s prekidima u Portugalu, živio je radeći u restoranima. Potvrđeno je kako je u noći kada je Madeleine nestala imao dugi telefonski razgovor s osobom koja je koristila mobilni telefon broja portugalskog operatera na koju policija sada apelira da se javi. U to je doba koristio dva automobila kakva su prema iskazima svjedoka viđena u prostoru Praia da Luz. Jedan je Jaguar XJR 6 s njemačkim tablicama, drugi je Volkswagenov kamper u bijelo-žutoj kombinaciji boja s portugalskim tablicama, u sličnom je takvom vozilu Brueckner živio dok bi boravio u Portugalu.

Njemačka policija ne vjeruje da postoji mogućnost da je Madeleine živa, no nude deset tisuća eura za autentičnu informaciju o događajima tog dana.

- Samo je želimo pronaći, otkriti istinu i privesti odgovorne pravdi. Nećemo odustati od nade da je živa ali koji god ishod bio, moramo znati kako bismo pronašli svoj mir, poručili su McCannovi.

Komentara 2

ZA
zagabria4
18:37 04.06.2020.

U vovom okrutnom svijetu dijete se ne smije ostaviti samo niti sekunde. Ako je okolina civiliziranija tipa mondeno ljetovalište tim gore. Kad je dijete u pitanju treba vjerovati samo sebi

BR
Brandfackel2
18:14 04.06.2020.

Istraga o nestanku ovog nesretnog djeteta upropaštena je prvi dan jer nisu razdvojili roditelje i strpali ih na poligrafsko spitivanje. Njihovo glumatanje pred kamerama na razini je najboljih aktera iz znamenite holivudske tvornice gluposti i laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije