Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA KORONAVIRUSA

Učenici i djelatnici karlovačke gimnazije bili pod nadzorom, testovi negativni

Koronavirus u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
11.03.2020.
u 16:24

Zbog novonastale situacije do daljnjega su odgođena sva okupljanja učenika u većem broju u Karlovačkoj županiji

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije javili su da su poznati rezultati testiranja dvije osobe kod kojih je bila postavljena sumnja na oboljenje uzrokovano novim koronavirusom zbog čega su pod nadzor stavljene karlovačka Gimnazija i jedan dom za starije u Dugoj Resi.

- Danas su u OB Karlovac zaprimljene dvije ženske osobe koje su udovoljavale kriterijima za postavljanje sumnje, odnosno imale su respiratorne simptome i kontakt s osobom iz Italije koja je po povratku u svoju matičnu zemlju razvila simptome i nalazi se u samoizolaciji. Pristigli nalazi su negativni, što znači da u Karlovačkoj županiji nema oboljelih od novog koronavirusa. Navedene osobe nakon dobivenih nalaza su pod mjerom nadzora, odnosno u samoizolaciji u trajanju od 14 dana. Također, u Općoj bolnici Karlovac u ovom trenutku nema osoba u izolaciji - kažu u županijskom Stožer civilne zaštite.

Zbog novonastale situacije do daljnjega su odgođena sva okupljanja učenika u većem broju u županiji; od održavanja županijskih natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola, pa se neće održati županijski Lidrano, niti filmski festival Booktrailer karlovačke Gimnazije, kao niti skupštine vatrogasnih društava i ostalih društava na području županije zakazane ovih dana. 

U Karlovcu su sve gradske tvrtke i ustanove dobile preporuke i naputke o dodatnoj razini opreza. Isto tako dužne su dostaviti plan postupanja u izvanrednim okolnostima. Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić sa suradnicima održao je sastanak i s predstavnicima gospodarstvenika i obrtnika te ravnateljima osnovnih škola.

VIDEO Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

Tema: koronavirus

 

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Barbasmora
16:52 11.03.2020.

Slovenaca je pola manje od nas Hrvata ...a testirali su ot prilike duplo više gradjana. Znaci da su testirali 4 puta manje gradjana imali bi nalik ili manje zaraščenih od Hrvatske. Da mi nismo testirali ni jednog ne bi imeli nijednog zarazenog.... Ako ove godine propadne turisticka sezona a iduce nece bit nalik prosle, država ce bit bizu bankrota ( Argentina). Nazalost previse visimo o turizmu....ali nije jos vrime za paniku. Krivi če nam bit Srbi Slovenci ne-hrvatske izbjeglice i migranti....ali to nas Nece spasit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije