Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirjana kasapović
Povratak na članak

Sulejman Veličanstveni ponovno pokorio Balkan

Halit ErgenÇ, koji utjelovljuje slavnog sultana, nije slučajno rekao da se turske serije ne mogu probiti do beča

Komentari 78

MR
mravac8
18:59 08.09.2012.

peugeot A trebali bi, u skladu sa svojom civiliziranošću i stupnjem razvoja pomagati. Učiti, obrazovati, pomoći u odjeći, obući, hrani ...... onima koji nisu bili te sreće da budu tako bogati a time i civilizrani kao ti divni Europljani. Ali Ali ne brini, evolucija ide dalje pa će i civilizirani europljani postati i bolji i civilizraniji. Kao i ostatak svijeta, naravno. Jer treba raditi na tome da se razlike između bogatih i siromašnih smanje, da se razlike između razvijenih i nerazvijenih smanje. Pomoći slabijima, siromašnijima i onima koji su imali manje sreće. Pomoći djetetu koje se rodilo u Africi u kolibici od kravlje balege i slame da preživi i da postane obrazovan i civiliziran član čovječanstva. I time dokazati da je i bogati dio čovječanstva postao bolji. To se ne postiže oružjem.

VL
KO
korisnik2
16:43 08.09.2012.

pseudointelekualizam.

VL
TM
tesla moj ponos
16:54 08.09.2012.

Ponudite nešto bolje od turskih sapunica - ako možete ? Ili - dobre emisije stavite u normalne a ne u kasne ure ! Ako dobre emisije - imate ? Ovo pitam - HRT - koju svaki mjesec u strahu plaćam.

VL
PE
peugeot
16:54 08.09.2012.

Turska koristi sve nacine - naravno i medijski ! - da ponovo prodre na Balkan i da dokaze i Njemcima i Francuzima koji se iz sve snage opiru njenom prijemu u EU da joj u "EU-klubu" nije mjesto. Turska je azijska zemlja, azijska kultura, i, neka ostanu tamo gdje i jesu; Hvala lijepo ! 400 godina su jahali Grke i Bugare, 500 godina Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH. Nakon svih tih silnih godina, "janicarenja", kuluka, proganjanja, ubijanja, kad su najzad otjerani u svoju Aziju iza sebe su Turci ostavili primitivizam najgore vrste, ekonomsku katastrofu i nista drugo. A da ! Skoro pa sam zaboravio ! Ostavili su iza sebe jedino "turske cucavce" ! I sad Vi ispirate svoje mozgove njihovim bljuzgarijama ! Zar nema nista drugo da se pametno gleda na HTV-u i ostalim televizijama iz regiona ?

VL
OB
-obrisani-
16:56 08.09.2012.

upravo tako, pseudo. jos uvijek ovdje ljudi zaradjuju laprdajuci i intelektualizirajuic umjesto da uce kako da sastavljaju kompjutere i mobitele. zasto je tusrka jedna od najprosperitetnijih drzava svijeta zadnjih godina? more li se tu sta nauciti? samo buncanje da se treba uciti od skandinavskih, anglosaksonskih, sfica i sl zemljama.

VL
Avatar gadogadni
gadogadni
17:01 08.09.2012.

đabajle serije idu u paketu a koliko su ih kupili, ne zna se...pa se i vrte

VL
ZJ
zivot je lijep
17:05 08.09.2012.

Izvrstan tekst. Konačno da netko prozbori ponovnoj turskoj "okupaciji", koja će također, kao i ona višestoljetna, imati neželjene posljedice. V.d. urednici, V.d. direktori na HTV-u trebali bi odgajati narod, a ne zatupljivati.

VL
OB
-obrisani-
17:09 08.09.2012.

o kakva je to samo galerija slika, ovaka mix nisam nikada mislio da postoji u realnosti ..sve je tu sto postoji u svijet, nedostaje samo perja indijska,a mozda i bikini.gle ovo mali sa turban..svega pomalo tu ruskog, engleskog,indijskog, itd... vididi se da kostumograf je mislio na puliku "siru"

VL
IS
istinaipravda
17:11 08.09.2012.

meni smeta opaska da ih gledaju iskljucivo besposlicari, sapunice domace produkcije prikazivale su se neposredno prije dnevnika i bas mi je odgovaralo doci s posla, kuhati i skicnuti. Jedino mi je zao sto sam propustila Glembajeve jer sam tada u Hedilbergu dovrsavala svoju disertaciju. (vidi koincidencije, no, buduci da je iz prirodnih znanosti moze mi se oprostiti gledanje sapunica)

VL
OB
-obrisani-
17:12 08.09.2012.

kjomercijalna serija, a autenticnost i realnost onoga sto je eventualno moglo biti je na nivou srbijanskih serija..."snimaj bez obzira dali je istinito ili ne vazno je prikazivati mastu i siriti propagandni materijal"

VL
VI
virtuozo
17:12 08.09.2012.

korisnik 2 potpisujem pseudointelekualizam! Price kako bi nas primitivne narode jugoistocne europe trebalo preodgojiti na zapadne vrijednosti kroz njihovu kinematografiju su mogle prolaziti prije 20-30 godina ali sada nikako. Svima nam je vec dosta americko/engleskog trash-a i zapadnoeuropske psihodelicno-melankonicne bezidejnosti.. Ta bezidejnost se pokusava nadomjestiti golim guzicama u obilatim kolicinama. To je mozda dovoljno za kurturoloske potrebe nekog perveznjaka ali normalan covjek trazi vise. Turske sapunice su daleko od savrsenih i ima ih losih ,ali neke serije su meni najbolje koje sam u zivotu gledao uopce.

VL
AT
atomised
17:13 08.09.2012.

Ista serija se nije probila do Beča, ali se zato prikazuje i u Češkoj i u Slovačkoj. I što sad trebamo zaključiti? No samo u Hrvatskoj pseudointelektualci mogu krenuti s izvlačenjem nebuloznih socioloških i kojekakvih drugih zaključaka u hrvatskom društvu i povijesti. A istina je vrlo jednostavna. Serije su popularne jer ih guraju komercijalne televizije kojima su iste jeftinije od ekvivalentnih njemačkih, austrijskih i francuskih. Jučer su to bile meksičke serije i Big Brother, danas su Turci, sutra će biti nešto novo. A zajedničko svemu tome je da se radi o jeftinom smeću unutar kojeg se mogu natrpati minute i minute oglasnog prostora. I to je to. Ni manje ni više.

VL
MR
mravac8
17:13 08.09.2012.

život je lijep Zašto prikazivanje turskih ( i ostalih, naravno ) sapunica odmah gledatie kao nekakvo porobljavalje, okupaciju .....? Prvo one se proizvode da bi se, zamisli, prodavale. Isto kao i američke, britanske i ostale serije. Drugo, mi koji smo smo kupili te serije možemo imati itekakve koristi od njih. Možemo naučiti kakvi su Turci. Dio možep pročitati gore u testu a poneke zaključke možeš donijeti i sam. Ako se oslobodiš straha od okupacije.

VL
OB
-obrisani-
17:14 08.09.2012.

kostumografija je cist promasaj

VL
OB
-obrisani-
17:16 08.09.2012.

turska je sada poput bolywooda....i prave serije,koje i nadju svoje gledaoce ,ne samo u balkanu.te serije se prate i u drugim kontinentima komercijalnost

VL
VI
virtuozo
17:17 08.09.2012.

Turci su na ove prostore donjeli puno zla istina, ali to je sada proslost. Njihova kinematografija je pravo osvjezenje i nadam se da ce i druge nacije slijedit njihov primjer

VL
MR
mravac8
17:19 08.09.2012.

Iz američkih serija ponajmanje možemo naučiti o samim SAD. To su obično krimići ili akcije u kojima je važan kriminalistički zaplet i u pravilu se odvijaju u bogatom okruženju. Na primjer, razne CSI serije. U pravilu se radnja odigrava u u američkim vilama sa bazenima, prekrasnim stanovima, akteri voze vrlo skupa vozila, nose skupu odjeću, nitko od njih nema nikakvih novčanih problema, svi su lijepi, bogati ....... prava idila.

VL
CA
cactus
17:21 08.09.2012.

Prikazivanje serije o narodu i vladaru koji su sve skupa više od od 4 stoljeća donosili zlo, prisilnu islamizaciju, smrti i nemir u naše krajeve. Koji su prvu bračnu večer otimali žene od njihovih muževa, otimali petogodišnju djecu od majki kako bi od njih pravili krvožedne vojnike, izgladnjivali narod.... Bravo RTL, bravo narode ispranog mozga, svi gledajte kako vas povijesti uče drugi. Neće spomenuti pad Sigeta kada je Nikola Šubić sa 2000 vojnika više od 2 mjeseca odoljevao Turskoj vojsci od 120000 vojnika i 300 topova. Neće spomenuti da je u toj pirovoj pobjedi umro Sulejman. Gledajte sapunicu, možda je korisna. Govorit ćete turski, ako se preobratite itekako će vam bit potreban. Sigurno ste svi gledali seriju Hrvatski kraljevi i ponešto naučili iz nje....how yes no......

VL
Avatar gadogadni
gadogadni
17:58 08.09.2012.

Za domovinu mrijeti kolika slast! Prot dušmaninu! Mora on past'!

VL
MR
mravac8
18:52 08.09.2012.

peugoeot Jesu li Europljani pa i Amerikanci najciviliziraniji i najnapredniji dio čovječanstva danas a bili su i kroz povijest? Jesu. Je li njihov doprinos razvoju cjelokupnog ljudskog društva jednak stupnju njihove civiliziranosti? Nije. Zašto nije? Zato što su recimo, civiliziraniizirani Europljani prije dvjesto- tristo godina desetkovali američke Indijance. Zato što su civilizrani Europljani sve do 60-tih godina prošlog stoljeća veliki dio ostatka svijeta držali u kolonjalnom ropstvu. Zato što civilizirani Amerikanci sve do 60-tih godina prošlog stoljeća imali segregaciju. Zato što su sve do nedavno u Južno Američkoj Republici provodili ropstvo. Zato što i danas dozvoljavaju da svakih 60 sekudni djedno dijete umre od psoljedica gladi i siromaštva dok oni žive u obilju i bacaju hranu. I troše silnu lovu na oružje, tenkove, municiju, granate .....

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.