Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

Sukob interesa 
ne događa se samo ministrima

arsen bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
19.06.2014.
u 22:26

Ministar Arsen Bauk: Često čitam odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i na taj način kontroliram sebe

Područje sukoba interesa zakonodavno je loše uređeno, zasnovano na pogrešnom shvaćanju i zato je potrebno izmijeniti zakonodavni okvir tako da sve javne funkcije budu obuhvaćene zakonom, a ne samo državni dužnosnici. Iznijeli su to predstavnici GONG-a na konferenciji "Prema upravljanju sukobom interesa", dodavši da se sukob interesa ne događa samo u ministarskim kabinetima, već i u svakodnevnim situacijama u kojima se nalaze osobe na javnim funkcijama.

Ministar Arsen Bauk rekao je da je za promjenu postojećeg zakona, a onda je dodao da često čita odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer mu pomažu procijeniti kad je nešto sukob interesa, a kad nije, te da tako kontrolira sebe.

>>Leko: Povjerenstvo za sukob interesa - to su oči i uši građana

Komentara 3

OS
osica
13:05 20.06.2014.

ma svugdje dragi moj , kad ste 2,5 godine mandata potrošili da ugnjezdite svoje u državne i javne službe. To nije pisalo u planu 21, ali je bilo prešutni vaš plan. Jedno ste nam gopvorili drugo proveli. Tko se zapošljava,, makar na najnižim razinama, a da nije vaš - nitko. To vidimo svaki dan Ne prodavajte nam više " mu-- za bubrege." Pročitali smo vas pokazujemo vam to na izborima, referendumima....

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
07:22 20.06.2014.

...zašto se ne napravi red u državnim i javnim službama... od elementarnih stvari kao npr. zadavanje službenog fonta, boje i veličine slova i dr... a ne svaka nova uprava jedino što radi mijenja službeni font, boja slova - roza ili svjetlo siva (koja se ne vidi na papiru) i sl...

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:29 20.06.2014.

SDP je doktorirao na izarzu sukob interesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije