Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvješće za 2018.

Šuker: Većina potpora je nedostupna našim poduzetnicima

Ivan Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.10.2019.
u 11:52

Bez obzira na što su protestirana jamstva za brodogradnju poremetila strukturu potpore, upada u oči mali udio ključnih potpora, za mala i srednja poduzeća i zapošljavanje, ističe Branko Grčić (SDP). "Ona čime tek 6 posto ukupnih potpora i to je premalo", kazao je

Saborski zastupnici u petak su u raspravi o godišnjem izvješću o državnim potporama za 2018. godinu pozvali na jačanje horizontalnih potpora, odnosno potpora za malo i srednje poduzetništvo i zapošljavanje.

 Državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić kazao je kako je u 2018. nastavljen trend rasta dodijeljenih državnih potpora, a da su jedan od generatora rasta ukupnog iznosa potpora bila zbivanja u brodogradilištima u Puli i Rijeci odnosno protestirana jamstava u iznosu od 2,5 milijarde kuna.

Bez obzira na što su protestirana jamstva za brodogradnju poremetila strukturu potpore, upada u oči mali udio ključnih potpora, za mala i srednja poduzeća i zapošljavanje, ističe Branko Grčić (SDP). "Ona čime tek 6 posto ukupnih potpora i to je premalo", kazao je i istaknuo kako bi horizontalne potpore trebale rasti.

 I Ivan Šuker (HDZ) smatra da bi trebalo omogućiti veće potpore poduzetnicima. "Većina potpora je nedostupna našim poduzetnicima, imamo najbrži prst, ponudu do 24.00 gdje poduzetnici potroše silne novce za projekte a na kraju ostanu bez tih novaca", rekao je.

 Zastupnici su istaknuli i važnost mjerenja učinkovitosti državnih potpora.

 Prošle godine dodijeljeno je 14,8 milijarde kuna državnih potpora, što je povećanje od 18,3 posto u odnosu na 2017. Potpore u sektoru poljoprivrede i ribarstva iznosile su 6,16 milijarde kuna, a potpore u sektoru industrije i usluga 8,65 milijarde kuna.

Komentara 4

DU
Deleted user
12:23 18.10.2019.

Vidi ih. Dva nenadmašna hadezeova bucka u prvom planu. Hadezeov mesar Fiolić je bankrotirao pokušavajući ih nahraniti ali to je bila nemohuća misija. Njihovi apetiti su jednostavno neutaživi.

RP
rpzagreb
11:58 18.10.2019.

Kad vidiš sliku sabora sve je jasno. Sve dok se pojave potpuno novi, obrazovani, stručni i odgovorni ljudi nećemo se maknuti sa ovog dna.

MA
MarkoMaras
14:02 18.10.2019.

Jedino što ima smisla je ukidanje svih potpora. Čak i da nema nikakve korupcije, potpore uništavaju normalno tržište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije