Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šuker u Saboru
Povratak na članak

'U Domovinskom ratu sudjelovala je samo jedna legitimna vojska'

Nekoliko oporbenih zastupnika kritiziralo je odredbu zakona prema kojoj su "u isti koš" stavljeni i agresori i naši branitelji kao potencijalni počinitelji silovanja u ratu

Komentari 39

SE
sestrićna
12:00 26.09.2014.

a to ti je tako kad zemljom vladaju velikosrbi i jugoslaveni..

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
11:44 26.09.2014.

Žrtve su prepoznavale i susretale zločince na ulici, a sustav je potom te iste žrtve beskonačno rastezal kojekakvim ispitivanjima, traženjima dokaza il slično. Ne bih dalje al dobro je u cijeloj priči kaj su konačno i o tom progovorili bez obzira kaj je već tolko godina prošlo.

VL
Avatar aj_ća
aj_ća
11:49 26.09.2014.

U Domovinskom ratu je postojala samo jedna legitimna vojska i to je ona Hrvatska! Slazem se zločin je zločin, ali dno dna je stavljati u isti koš agresoresorsku vojsku s obrambenom!

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:51 26.09.2014.

Cijela nacija je silovana od Jugokomunisticko udbaske mafije i zato nek plantesvim hrvatima odstetu za silovanje,umorstva itd.jher da nisu izvrsili agresiju nebi silovanja bilo.

VL
BS
bstrabi2
13:21 26.09.2014.

Zašto ovi u saboru?Nisu reagirali.Na to da je Kotromanović zabranio Hrvatsku himnu.Poginulom prvom mornaru u domovinskom ratu.I zašto vlada brani svećeniku?Da održi kršćanski obret nad grobom hrvatskog branitelja.Jer mi branitelji barem to zaslužujemo.Jer smo se pod krunicom borili....

VL
AG
Agricola
13:38 26.09.2014.

Hrvatska vojska u Domovinskom ratu nije počinila niti jedan jedini ratni zločin a kamoli zločine poput silovanja i streljanja. Ako ovo nije točno, nek Fred Matić i njegovi sufleri kažu kad i gdje se to dogodilo? Hrvatska vojska je vodilaa najčišći rat u povijesti ratovanja, i za to je dobila certifikat od haškog suda koji je istraživao mnoge takve navodne zločine i nisu uspjeli naći ništa jače od "prekomjerenog granatiranja Knina", da bi im na kraju priče i taj "strašni zločin" bio srušen na njihovom sudu.

VL
DU
Deleted user
16:20 26.09.2014.

Problem je što Državno Odvjetništvo pogrešno tumači Zakon o aboliciji terorista i agresorskih vojnika

VL
US
U sridu
21:43 26.09.2014.

Sta je hdz cekao sve ove godine da osidi ove zlocine? ali su se zato slizali sa pupavcem,Sukeru zacepi,ti si bio negdje pod jorgan planinom kada su Branitelji oslobadjali zemlju.

VL
OT
otetotilar
18:15 26.09.2014.

Zlocini u Medackom Dzepu....zna li netko ???

VL
PR
propalismoFranjoskroz
14:35 26.09.2014.

a šta reći.Kad god se razbijaju čirilićne ploče,uvijek na TV razjareni likovi govore kako silovatelji i zločinci hodaju Vukovarom pa zato oni razbijaju ploče???Pa ako znaš koji je silovatelj i koji je zločinac i imaš čekić u ruci,što ideš razbiti prvo???? Hrpa licemjera.....

VL
ZA
Zagrebcani
16:51 26.09.2014.

Ovaj gospodin ima cistu zatvorsku facu. Tko da mu vjeruje?

VL
GR
Grunf433
12:42 26.09.2014.

Imam ja ideju. Uzet ovim "sumnjivim" ratnim vojnim invalidima (oni su već na to navikli od svih vlasti.), i dat seksualno zlostavljanima. Jer zna se tko je više doprineo i propatio u stvaranju države. A i seksulno zlostavljanje je puno lakše dokazivo od gubitka noge ili ruke npr. Samo dva svjedoka i eto. Ne sumnjam da će tisuće srpkinja iskoristiti ovaj poklon "patriotskih" snaga, koje su trenutno na vlasti u RH. Živjeli Hrvatići moji, i plačajte samo. Tako i treba.

VL
MA
macor
12:01 26.09.2014.

Suker i njegova bratija imali su toliko godina da zastite zrtve seksualnog nasilja .Imali su toliko vrimena da pocinitelje posalju tamo gdje im je mjesto.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:07 26.09.2014.

To je nevjerovatno kako se pripadnicima legitimne hrvatske vojske, našim herojskim braniteljima pokušavaju imputirati zločini koje ovi nisu mogli, ni teoretski, počiniti. Svjetski priznati ustavni pravnik Vice Vukojević je inovirao ratno pravo, utoliko da se u obrambenom ratu ne mogu počiniti zločini, pa tako ni silovanja. Istina naša pravosudna praksa se samo djelomično pridržava ovog vrhunskog pravnog dostignuća, jer u izuzetnim slučajevima čak simbolično kažnjava počinitelje za ubojstvo djeteta. Treba očekivati da će buduća nacionalno odgovorna Vlada, pod vodstvom našeg novog Mesije Tome, konačno ozakoniti potpuni imunitet branitelja za kaznenu i svaku drugu odgovornost kako u ratnom, tako i u poratnom razdoblju. Tako se naši pravosudni djelatnici (Turudić i sl.) ne bi nepotrebno zamarali obrazlaganjem PTSP-a i drugih olakotnih ili oslobadjajućih okolnosti, zar ne?

VL
NI
nicolatesla
14:09 26.09.2014.

U raspadu bivse Jugoslavije sudjelovala je samo jedna legitimna vojska -JNA. Separatista Tudjman je prekrsio sva Ustavna prava tadasnje drzave, odvojio Hrvatsku od Federacije Republika, nasilno i protuustavno, iako konstutivni Srpski narod na teritoriju nije bio slozan. Koliko je Srpske vojske poginulo u Oluji? Koliko civila? Poginulo im je 59% civila. Zasto toliko civila. Zato sto im generali nisu bili skolovani i obrazovani na vojnim akademijama, nego neobrazovani laici, konobari i manovali. Drzava im 1'300 000 umirovljenika na 4,5 milijuna stanovnika, HDZ-evci su im poslali u mirovinu momke od 25-30 godina, vecinu bez dana radnoga staza, koje ce drzava uzdrzavati iducih 50 godina, Partizani su se borili sa svjetskim silama, i ni jedan nije otisao u mirovinu nakon rata, nego graditi drzavu, sebi i svome narodu. Ovi su sve pokrali i opljackali narodu, banke, infrastrukture i poduzeca, stavili bataljon umirovljenika na grbacu onoj fetici aktivnog stanovnistva, vecinom zena, jer su im muskarci svi u mirovini, i sada ih moraju uzdrzavati do kraja zivota. Gdje su ove gospodje bile kada je medjunarodna zajednica pravila popis zrtava, nasilja i maltretiranja zena na prostoru bivse drzave? Sada su se sjetile nakon 25 godina, da im drzava treba platiti zaostatke, odstetu, socijalne mirovine i sta sve nisu nabrojali. Ima li jos netko da uzjasi na drzavni proracun, na grbacu ovoj fetici aktivnog stanovnistva sto radi za citav taj stroj neradnika?

VL
MA
macor
11:57 26.09.2014.

Suker i njegova bratija imali su toliko godina da zastite i pomognu zrtvama seksualnog nasilja za vrijeme agresije na Hrvatsku..Imali su toliko vrimena da pocinitelje posalju tamo gdje im je mjesto. A zasto nisu? Da bi svake cetvrte godine otvarali tu temu i zrtve iskoristili za vlastite ambicije.Kao neki dan sto ih Kolinda spominje.

VL
KA
kamatar
11:59 26.09.2014.

Bravo Šuki ! U Domovinskom ratovala je jedino bila legitimna Hrvatska vojska, dok je HDZ pljačkao Hrvatsku. Imali ste 3 banke, 2 agencije i jednu komoru za pranje opljačkane love. Dok su ratnici oslobađali Hrvatsku vi ste uništili industriju i 200 000 radnih mjesta. Industriju pretvorili u nekretnine i prodali je vašim domorodnim tajkunima za 1 kunu. Hrvatska je u stečaju.

VL
GB
goran.brodsky.3
13:47 26.09.2014.

Veliki broj branitelja-invalida koji su u DR proveli nekoliko godina prima mirovinu ispod 2000 kn,a ove bi htjele za jednokratni čin 2500 kn!?

VL
L0
luena 01
11:53 26.09.2014.

Pa znas ti sta on i koga podrzava.... ? ej koje lajuse,koga vi podrzavate... ma nije spomena vrijedno nek oni cackaju samo da ne bude poslije ,pa nismo tako mislili... Obucavaju djecu paratenjem oruzjem u kampovima a mi im naim na umu il sto .... kime smo mi okruzeni boze sacuvaj ,ni elieni nebi bili tako podmukli kao oni...

VL
DU
Deleted user
13:22 26.09.2014.

Dajte dosta tih gluposti iz rata. Svatko je nešto dobio i nešto izgubio. Još će se javit silovani iz drugog svjetskog rata.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.