Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Šuica: Želim da uživamo u istim slobodama kao ostali građani EU

"Ovom Direktivom osigurava se pravo za sve građane Europske unije, bez obzira na mjesto prebivališta"
12. ožujka 2014. u 17:12 3 komentara 521 prikaza
Dubravka Šuica
Foto: Screenshot Youtube

Zastupnici Europskog parlamenta danas su usvojili izvješće o prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o mjerama za lakše ostvarivanje prava radnika u kontekstu slobode kretanja radnika, a zastupnica Dubravka Šuica je podržala navedenu direktivu te je obrazložila važnost usvajanja ovakve regulative za Hrvatsku.  

"Podržala sam ovu direktivu ne zato što želim da mladi napuštaju Hrvatsku i odlaze jer se u prošlosti pokazalo loše za Hrvatsku bilo iz ekonomskih bilo iz političkih razloga. Unija se temelji na demokratskim vrijednostima i slobodnom kretanju ljudi, roba i usluga, a Hrvatska kao najnovija članica EU podržava ova temeljna načela i zato želimo da i naši građani uživaju u istim slobodama kao ostali građani EU", naglasila je Šuica.  

Samo 3 posto građana EU  koristi institut mobilnosti radne snage, a zastupnica Šuica nedavno je poslala upit Europskoj komisiji vezan uz rezultate provedenog referenduma o zabrani slobode kretanja radnika u Švicarskoj budući da se Hrvatska našla u diskriminirajućem položaju, jer se zabrana slobode kretanja odnosi samo na jednu članicu EU, Hrvatsku.  

"Ovom Direktivom osigurava se pravo za sve građane Europske unije, bez obzira na mjesto prebivališta, državu članicu i ostvarivanja radnog odnosa te zbog toga želim podržati temelje jednakosti i osigurati prevenciju bilo kakvog oblika diskriminacije", zaključila je Šuica.

>> Tomašić i Šuica protiv izvještaja o jednakosti muškarca i žena

CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Mogla bi jos se zelja ispuniti vrlo skoro kada budemo "uzivali" u istim "slobodama" kao npr. gradjani Grcke, ili Portugala, ili Madjarske a mozda i Spanjolske.

 • RHVec:

  Agencije za zaposljavanje trljaju ruke..

 • vulica:

  Šuica, Hrvati su pet godina ginuli za ekonomski i politički suverenu državu.Europski neofašisti pod krinkom ,,demokracije"slobodnim kretanjem ljudi , roba, kapitala,borbom protiv ,,rasizma" rastaču države i nacije, ovladavaju njihovim javnim dobrom i prirodnim bogatstvima, stvaraju novi svjetski poredak sa jednom ... prikaži još! vladom .Šuica, ti i takvi ste korumpirani izdajnici ,kriminalci, koji na svojoj izdaji gradite svoj položaj i kapital.Iz svega onoga što se događa u Europi vidljivo je,narode bacate u bijedu i građanske ratove.Neka crkne europska unija i neoliberalni kapitalizam. Nećete još dugo.