Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽENE U PARLAMENTIMA'

Šuica: I u EU postoje nejednakosti među spolovima

dubravka šuica
Nikola Čutuk/PIXSELL
28.11.2013.
u 15:35

"Još uvijek postoje velike nejednakosti u području rada na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini"

Eurozastupnica Dubravka Šuica sudjelovala je na Globalnom forumu "Žene u Parlamentima" u Bruxellesu, na kojemu sudjeluju zastupnice iz 188 zemalja. Forum se održava od 27. do 29. studenog, a tom se prigodom ujedno obilježava 120. godišnjica prvog nacionalnog izbora na kojemu su žene dobile mogućnost glasovanja - onom u Novom Zelandu.

"Budući da sam u politici dugi niz godina, imala sam priliku suočiti se kako s naprednim tako i s nepoželjnim aspektima politike u pogledu žena. Uzimajući u obzir oba iskustva, za vrijeme osmogodišnjeg gradonačelničkog mandata te kao zastupnica hrvatskom Saboru i sada u Europskom parlamentu, mogu reći da, iako Europska unija zagovara u mnogim svojim deklaracijama ravnopravnost spolova, još uvijek postoje velike nejednakosti u području rada na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini", rekla je Šuica.

>> Žene progovorile da već godinama trpe nasilne partnere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije