Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita okoliša

Šuica: Europska komisija istražuje Crno Brdo kod Biljana Donjih

Dubravka Šuica
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
09.07.2014.
u 09:25

Dubravka Šuica u travnju je zatražila reakciju i pomoć Europske komisije pri sanaciji „Crnog Brda“ kod Biljana Donjih budući da veća količina odloženog kamenog agregata dobivenog kao nusproizvod pri sanaciji metalne troske iz Tvornice elektroda i ferolegura Šibenik ugrožava kvalitetu svakodnevnog života

"U  Europskoj  uniji  na  snazi  je  sveobuhvatni  skup  pravila kako bi se osiguralo sigurno odlaganje otpada. Komisija  je  nedavno  saznala  za situaciju na lokaciji Crno Brdo kod Biljana Donjih te zajedno s hrvatskim tijelima mjerodavnima za ispravnu provedbu zakonodavstva EU-a istražuje taj predmet", odgovor  je  povjerenika  Europske  komisije za zaštitu okoliša Janeza  Potočnika na apel zastupnice u Europskom palamentu Dubravke Šuice za pomoć Komisije pri sanaciji "Crnog brda" u Zadarskoj županiji.

"Temeljem građanske inicijative ´Right2Water´  koja je prikupila više od milijun  potpisa, u  Europskom parlamentu održana  je rasprava  čiji je zaključak da je pristup i opskrba pitkom vodom osnovno ljudsko pravo, no kada je riječ o ovom slučaju ta  prava su ugrožena", rekla je Šuica.

Podsjetimo, nakon višekratnih zahtjeva za pomoć od strane lokalnog stanovništva članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane u Europskom parlamentu Dubravka Šuica u travnju je zatražila reakciju i pomoć Europske  komisije  pri  sanaciji „Crnog Brda“ kod Biljana Donjih budući da veća količina odloženog kamenog agregata dobivenog kao nusproizvod pri sanaciji metalne troske iz Tvornice elektroda i ferolegura Šibenik ugrožava kvalitetu svakodnevnog života, čistoću okoliša i utječe na zdravlje lokalnog stanovništva.

"Bilo bi dobro da su regionalne i državne vlasti riješile ovaj ozbiljan problem bez intervencije EK, ali odgovor Komisije ulijeva nadu da će se svi sudionici ozbiljnije  uključiti  u rješavanje ove  potencijalne ekološke katastrofe, a sve u cilju očuvanja zdravlja te stvaranja normalnih životnih uvjeta  kako bi se stanovništvo i dalje  neometano bavilo ekološkom - poljoprivrednom proizvodnjom", rekla je zastupnica Šuica.

>> Šuica: Moramo zaštititi autohtone sorte hrvatskog sjemena u EU

Komentara 5

KU
kumpare
15:45 12.07.2014.

Baš mi je draga ova Šuica, ne zaboravimo ono kad je gorijelo oko Dubrovnika ona je prva škočila u pomoć i dala svoju špricu na rabotu...

MB
marinkoludi.ban
15:09 14.07.2014.

Bilo bi im pametnije da tebe istražuju,svašta bi pronašli....recimo roman "od sirotinje do buržujke u jednom mandatu" ...xD

ZV
zeljko.visnic
17:40 14.07.2014.

to je sve započelo za vrijeme njezine i hdz-ove vladavine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije