Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon intervencije promet nastavljen

Sueski kanal opet bio blokiran: Nasukao se veliki kontejnerski brod

FILE PHOTO: Container ships in Suez Canal
AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.09.2021.
u 15:13

Nova blokada dolazi gotovo šest mjeseci nakon što je Ever Given blokirao Sueski kanal na gotovo tjedan dana

Još jedno plovilo nasukalo se danas u Sueskom kanalu te je opet nakratko bio blokiran promet. Riječ je o kontejnerskom brodu koji se nasukao na 54 kilometru. Nova blokada dolazi gotovo šest mjeseci nakon što je Ever Given blokirao Sueski kanal na gotovo tjedan dana, a što je uzrokovalo gubitke od nekoliko milijardi dolara, piše Daily Mail.

Četiri broda koja su putovala iz Port Saida nisu mogla nastaviti svoju rutu dok spasilački timovi nisu ponovno uspostaviti promet. Sky News je kasnije izvijestio da je brod premješten i promet je nastavljen.

Ključne riječi

Komentara 4

XA
xaron
20:12 09.09.2021.

Mnogi se sječaju slika Ever Given-a nasukanog u kanalu, ali malo ko je vidio sliku istog broda kada se vračao istim putem. Na prvim slikama je brod do vrha zatrpan kontejnerima, a na drugim nema ni JEDNOG kontejnera na palubi.. To ukazuje na ogromnu disproporciju u trgovini Kina-EU. Kina izvozi mnogo u EU a ne uvozi skoro NIŠTA.

HO
homophob
15:55 09.09.2021.

Ogromni brodovi natovareni kontejnerima 30m iznad glavne palube duzine preko 350 metara su podlizni na postrance guranje vjetra a u 200-tinjak metara sirine kanala nemaju dovoljno mjesta za manevar korigiranja kursa. Vjerujem da ce poslije jos kojeg problema kao ovaj Egipcani morati uvesti obaveznu pratnju remorkera za ispomoc za jaceg vjetra. To ce ili povecati troskove kanalskoj kompaniji ili brodarima i uciniti putovanje Suezom manje privlacnim.

Avatar Viktor999
Viktor999
22:16 09.09.2021.

Ako sljedbenici falšega proroka nisu u stanju upravljati kanalom (kao što ga, kao što svi znamo, nisu bili u stanju niti izgraditi), onda neka daju u koncesiju nekome tko zna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije