Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na hodnicima

Suđenje Čačiću prati se i u Saboru, zastupnici bez komentara

sabor (1)
Patrik Macek/PIXSELL
29.06.2012.
u 11:51

Mislim da treba biti vrlo oprezan u svakoj izjavi koja je vezana za bilo koje pitanje pravosuđa, komentirala je Kosor Milanovićeve izjave

Današnje izricanje presude prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću tema je gotovo svih razgovora po saborskim hodnicima gdje se nalazi više zastupnika nego u sabornici gdje je u tijeku rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju. Izravan prijenos iz sudnice u Kaposváru tako se gleda na nekim televizorima po saborskoj zgradi, istim onima na kojima se inače vrti prijenos saborske sjednice.

Većina zastupnika ne želi ništa službeno komentirati dok se ne dozna presuda, no HDZ-ova Jadranka Kosor ipak se osvrnula na jučerašnji komentar premijera Zorana Milanovića na ponašanje mađarskih vlasti prema hrvatskom pravosuđu u slučaju istrage protiv predsjednika MOL-a Zsolta Hernadija.

– Mislim da treba biti vrlo oprezan u svakoj izjavi koja je vezana za bilo koje pitanje pravosuđa, sve se to naravno uvijek može tumačiti kao pritisak, na omalovažavanje pravosuđa, osobito sudova, i to je vrlo sklizak i opasan teren na kojem se predsjednik svake vlade može debelo i nepovratno poskliznuti – tvrdi Kosor i dodaje kako Europa sigurno neće gledati s oduševljenjem na to. Ona, tvrdi, stalno podsjeća na činjenicu da smo mi pod monitoringom.

– I dalje moramo nastojati ići naprijed, a ne korak natrag, i dalje moramo neprekidno misliti o tome da smo mi nešto potpisali, da smo se mi na nešto obvezali. I da ako Europska komisija i Europska unija 1. srpnja konstatiraju da smo išli unatrag, onda ćemo imati velikih problema, a ovakve izjave premijera, dakako, uvijek se stavljaju u kontekst svega onoga što smo ispregovarali u poglavlju 23. Izjave premijera vezane za pravosuđe, za sudove, stavljaju se uvijek u taj kontekst. I to je, naravno, vrlo opasno – poručila je Kosor.

Komentara 29

OB
-obrisani-
12:11 29.06.2012.

nakon kukurikanja i cerupanja vlade gdje su prodavali maglu sa planom 21 treba raspisati prijevremene izbore...

Avatar wratnik
wratnik
12:19 29.06.2012.

29.06.2012. u 12:11h tomo72 je napisao/la: nakon kukurikanja i cerupanja vlade gdje su prodavali maglu sa planom 21 treba raspisati prijevremene izbore... ........................ u jesen.

Avatar žič
žič
12:03 29.06.2012.

u kulturnim i uredjenim zemljama radi ovakove stvari,krivac podnosi momentalno ostavku,a kod nas radi r.č. blokiran je rad sabora.......da nije tragično bilo bi smješno,drugim riječima ako čaćića osude na bezuvjetnu zatvorsku kaznu DRŽAVA HRVATSKA PROPADAAAAAAAAAAA........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije