Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijatelji životinja pozivaju
Povratak na članak

Sudjelujte u javnoj raspravi o prijedlogu novog Zakona o zaštiti životinja

Vidljivi su pozitivni pomaci, ali i dosta mjesta za dodatno poboljšanje Prijedloga Zakona, između ostalog ukidanje 60 dana, kažu u udruzi Prijatelji životinja

Komentari 3

OK
okus
18:54 19.08.2016.

Paprena kazna jedino to rjesava

VL
OS
osica
23:41 22.08.2016.

Svi psi, koji su (barem ja mislim) najčešći kućni ljubimci moraju obavezno i odmah biti čipirani , a ako su promijenili vlasnika rok od 15 dana kada se to mora promijeniti u veterinarskoj evidenciji. Postrožiti kazne za napuštene životinje ize iz hira i komocije jer to nisu igračke već živa bića), već moraju postojati opravdani razlozi npr . bolest, starost, smrt.....vlasnika " Uključiti lokalne jedinice u rad i pomoć životinjama na svom području, kao i pomoć udrugama i volonterima. Ako se ima, za često neopravdane, reprezentacije uhljeba, neka se nađe i za napuštene životinje. "od životinja možemo puno toga naučiti ...."

VL
SG
skmedium@gmail.com
11:22 10.09.2016.

Želim dodati nekoliko prijedloga. Najprije,sva skloništa i azili trebaju,bez iznimke ,biti no kill.Nadalje,sav novac koji je plaćan iz različitih izvora za eutanaziranje pasa,neka se prenamijeni za hranu i poboljšanje uvjeta u skloništima. Obavezno osnivanje animal policije koja bi imala ovlasti da može oduzeti zlostavljanu životinju i naplatiti kaznu zlostavljaču. Kod svakog PRVOG cijepljenja psa,posebice na selima,uzeti uzorak krvi za dna,tako da se može usporediti sa pronađenim ostavljenim štencima i psima koji se posvuda ostavljaju da umru na najužasnije načine...Kazne za to obavezno povećati. Ograničiti uzgoj pasa za prodaju,dok su azili prepuni. Omogućiti da azili uzmu maksimalan broj napuštenih pasa a ne da ih inspekcije kažnjavaju za svakog psa kojeg imaju - previše,a bilo je hitno da ga sklone sa ceste. Veterinarima stvoriti obavezu određenog broja kastracija - sterilizacija koje moraju učiniti besplatno tokom godine,kako bi se i na taj način pripomoglo kontroli razmnožavanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.