Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskaz u Münchenu

Suđenje Perkoviću i Mustaču: Vukojević govorio i o žrtvama Križnog puta

Vice Vukojević
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
29.04.2015.
u 07:15

Ništa nije poduzeto nakon izvješća Komisije za utvrđivanje žrtava rata i poraća jer je pravosuđe u rukama komunista

Vice Vukojević nastavio je svoj iskaz pred Višim pokrajinskim sudom u Münchenu na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za sudjelovanje u ubojstvu Stjepana Đurekovića 1983. godine.

Vukojević je govorio o radu Komisije za utvrđivanje žrtava rata i poraća, koja je utvrdila da je bilo oko 262 tisuće ljude koji su bili na Križnom putu, broj žrtava utvrđen je na 70 tisuća, izvijestio je HRT.

– Nitko ništa nije poduzeo nakon toga jer je cijelo pravosuđe u rukama bivše komunističke vlasti – odgovorio je Vukojević na pitanje predsjednika sudskog vijeća Manfreda Daustera. Vukojević je rekao i kako su mu Perica Jurič i Josip Perković dali lažne informacije o istrazi ubojstva Brune Bušića. Objašnjavao je i kako je od nekadašnjeg udbaša pa savjetnika šefa SZUP-a Franje Vugrinca čuo da je Mika Špiljak vikao na Mustača zbog Đurekovićevih knjiga i tražio da Đureković bude ubijen. Vukojević ne zna kako je to Vugrinec doznao, a on je to od Vugrinca, koji je preminuo prije godinu dana, čuo 2012. godine. Suđenje se nastavlja 13. svibnja.

>>Mika Špiljak je mogao narediti likvidaciju Stjepana Đurekovića

>>Vice Vukojević o tome kako su ga progonili agenti bivše države, o suđenju Perkoviću...

Komentara 25

MA
markro3
08:43 29.04.2015.

Na Bleiburgu, odstrelu prije Križnog puta i tjekom križnog puta, ubijali su srpski zločinci i jedan manji dio crnogorskih zločinaca. Križni put je biran kroz srpska mjesta u kojima su im pošteni mještani pripremili dobrodošlicu toljagama i sjekirama, Onaj tko nije mogao dalje hodati ili se makao iz četveroreda dobio je metak u potiljak od partizanskih konjanika. Šačicu preživjelih put je doveo u srpske rudnike u Šumadiji, gdje su ih svakodnevno mlatili. Moj otac je sve to preživio i trostruki pokušaj odstrela u glavu partizanskog konjanika, samo zato što je zagrabio vode iz potoka.Na njegovu sreću puška nije bila ispravna.Uz sve proživljene patnje, tri godine rudnika i još toliko Jugoslavenske vojske uzrok su da nije doživio duboku starost. Laka mu Hrvatska zemlja!

Avatar Becarina
Becarina
08:25 29.04.2015.

Ova vlast stiti udbu , ubojice hodaju slobodno , sramota od pravosudja . Cvitane , pokazi da nisi udba poput Bajica .

PA
paco1
08:08 29.04.2015.

Sad treba napravit lustraciju jer na svim važnim mjestima od medija do sudstva imaju svoje prste udbaši ako ne oni onda njihova djeca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije