Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bila je to nezgoda'
Povratak na članak

Sudarili se grčki i turski ratni brodovi u istočnom Mediteranu

Grčka fregata je izvela manevar kako bi izbjegla frontalni sudar, no pramac je ipak očešao stražnji dio turskog broda.

Komentari 2

HO
homophob
18:54 14.08.2020.

U doba ranog Hladnog rata Turska je bila vazna NATO savezu jer su tada glavna udarna nuklearna snaga bili B-52 bombarderi i turski zracni prostor ne bio potreban za zatvaranje konstantnog kruznog toka bombardera oko Sovjeta. Kasnije napretkom balistickih projektila lansiranih s tla a potom sa nuklearnih podmornica stvarna vaznost Turske je prestala postojati. Daljni nastavak saveza s Turskom je bio pretezno inercija dobrih odnosa ali to se pocelo ubrzano topiti s predsjednikom Abdullah Gul koji je na kraju kulminirala zabranom koristenja americke baze u Turskoj kao polazista jednog pravca napada na Irak 2003. Turska nije prirodni saveznik Europljana niti NATO i taj neprirodni savez bi trebalo prekinuti, pustiti Grke i Turke neka se malo raskrvave uz pomoc NATO-a Grckoj tek toliko da ne izgube rat. Turci vise nisu vazni kao potencijalna vojna baza Putinu jer bazu vec ima u Siriji. Rusi, Turci i Iranci bi se zaokruzili u savezu otpadnika koje civilizirani svijet ne zeli dok god su kanibali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.