Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željeznička nesreća

Sudar dvaju vlakova u tunelu u Beogradu: Više osoba ozlijeđeno

Alen Blažević
Foto: Arhiva
1/2
02.05.2013.
u 15:27

Sudar se dogodio zbog kvara na vlaku koji je išao prema Šidu, zbog čega je na njega u tunelu naletjela putnička kompozicija koja prometuje na liniji Beograd – Novi Sad.

BEOGRAD – Danas su se oko 13.30 sati sudarila dva putnička vlaka u tunelu Tošin bunar u Beogradu. Prema navodima srbijanskih medija, u sudaru su ozlijeđena 22 putnika, među kojima je i jedno dijete. Nasreću, riječ je uglavnom o lakšim ozljedama. B92 navodi da nitko nije životno ugrožen prema informacijama iz hitne pomoći.

Teže je ozlijeđen tek strojovođa.

Sudar se dogodio zbog kvara na vlaku koji je išao prema Šidu, zbog čega je na njega u tunelu naletjela putnička kompozicija koja prometuje na liniji Beograd – Novi Sad. Od 22 ozlijeđene osobe, šestero ima ozbiljne ozljede glave i prebačeni su na intenzivnu njegu. Jedna je osoba zadobila prijelom noge, jedna ima ozljede kralježnice, a sedmero ozlijeđenih ima ortopedske ozlijede i oni su prebačeni u KBC Zemun, kao i još jedna osoba s ozljedom glave. Pomoć ozlijeđenima na licu mjesta pružilo je šest ekipa Hitne pomoći, koje su pristupile s obje strane tunela u kojima je bio zaglavljen jedan od vagona. Mediji navode da je u vlakovima bilo više od 200 osoba, među kojima je bilo i dosta djece. Sreća u nesreći jest da nije došlo do požara na vlakovima koji su ostali u tunelu.

Portparol Urgentnog centra Zorica marković rekla je Tanjugu da je u tu ustanovu do 16 sati primljeno 12 osoba koje su povređene u sudaru dva voza kod Tošinog bunara. Reč je o lakšim povredama i najverovatrnije niko od putnika neće biti zadržan, navela je ona. Marković je kazala da samo mašinovođa ima "ozbiljnije povrede".

>> Muškarac ostao bez noge nakon što je podletio pod vlak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije