Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korupcije
Povratak na članak

Sudac Turudić Sanaderu će suditi i za mito od mađarskog MOL-a

U prilog spajanju optužnica ponajprije idu argumenti o ekonomičnosti postupka.

Komentari 32

DK
dkatica2
10:18 05.11.2011.

Za ništa nemaju dokaza , to je sve izvučeno iz novina i rekla kazala ! ----------------------------------------------------------------------------------------------

VL
DE
deus ex machina
10:23 05.11.2011.

TREBA I \"NJU\" PRIUPITATI! Ako je ovo iole \"ozbiljna\" optužnica, a ne \"predstava\" za stoku sitnog zuba, onda definitivno treba u postupak oko MOL-a uključiti i Jadranku Kosor. Ne zaboravimo, Ona je vodila završne pregovore sa MOL-om, a Ona jeje potpisala i ugovor koji je više nego štetan za Hrvatsku. Dakle, ako i Ona nije učestvovala u \"mitologiji\" u najmanju ruku je nestručnošću i neznanjem prouzročila ogromnu i dugoročnu štetu Hrvatskoj. U svakoj civiliziranoj i demokratskoj zemlji za takvo što se i .....KAZNENO ODGOVARA !

VL
Avatar Mater
Mater
10:27 05.11.2011.

U intervjuu tjedna na ***, ovog tjedna je gost bio Branko Smerdel. Postavio je sljedeće pitanje; Kako važni slučajevi uvijek dolaze u ruke Turudića, kada bi slučajeve trebao dodijeljivati elektronski sustav...

VL
SA
Savjest
10:35 05.11.2011.

Sudac Turudić je, ako je vjerovati podacima na web stranici Županijskog suda u Zagrebu, vršitelj dužnosti predsjednika suda. Oni koji imaju malo duže sjećanje, znat će da je svojevremeno, za ministrovanja gđe Vesne Škare Ožbolt sudac Turudić bio predložen zaa predsjednika istog suda, ali je ona imenovanje odbila provesti navodno zbog nekih njegovih ranijih prekršaja. No najinteresantnije jest da je tada Premijer Sanader «zbog neposluha u tom pitanju» smijenio ministricu Škare Ožbolt. Prateći suđenje stekao sam dojam da je sudac Turudić neopravdano strog prema g. Sanaderu ( «To je na rubu pokušaja odugovlačenja postupka» na prvom ročištu te naređenje da ustane na drugom, kad je to naređenje relativizirao, pošto je g. Sanader već ustao: «ako možete stajati, no dobro to ćemo kasnije vidjeti»!) ali sam istovremeno i samom sebi postavio pitanje: radi li to sudac iskreno, a ako radi onda zapravo nije dobar sudac, ili to radi s ciljem da strogoćom prikrije nastojanje da pomogne g. Sanaderu?

VL
NE
neverane
10:38 05.11.2011.

Interesantno kako se Jadranki Kosor nastoji imputirat glas lupežice i smutljivice.Kao da dežurni pljuvači i u npr. svojim firmama ne vide nelogične i sumnjivo-kriminalne radnje,pa isto šute poput kurvi ,ne prijavljuju policiji i ne rovare protiv vlastite uprave.A da jee dotična jedina,ponavljam,jedina pokrenula antikorupcijski i antikriminalni rez u svojim redovima i time dokazala da od svih ,HDZ,SDP i ostale sitneži ,muškarčina ima najveća muda.E, to joj ne možete oduzet koliko god pljuvali i blatili je.

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
10:54 05.11.2011.

Optužnice protiv Sanadera su \"silovane\" i nije dovoljno reći da se zna kako je krao, nego to moraju i dokazati, potkrijepiti dokazima, a ne rekla-kazala. Nakon tog igrokaza naručenog od zajedničara u režiji USKOK-a, boim se da ćemo milijunsku odštetu isplatiti Sanaderu.

VL
FR
franjo
11:01 05.11.2011.

Ovo je sve cirkus . Na kraju ce biti oslobodjen zbog nedostatka dokaza, ili ce mu se ,eto presuditi po politickoj direktivi. Ima na tisuce takovih kao Sanader, i jos su i biti ce na slobodi. Ratni profiteri!

VL
DU
Deleted user
11:07 05.11.2011.

Zasto ova sudjenja i sav ovaj cirkus...................Vec treba ljepo u poreznu i usporedit imovinu i primanja,,,,,,,,,,,,ako se ne poklapa onda sa njima na drustveno korisni rad,,,,,,,,,,,ciscenje gradova,,ulica,,,gradnju mostova,,,u obnovu hotela,,,,,,,,,,a u zatvor samo na jelo i spavanje..........................i problem rijesen i ovaj sav cirkus izbegnut.........

VL
OB
-obrisani-
11:20 05.11.2011.

»Ne priznajem buržoaski sud, jer se smatram odgovorim samo svojoj hdz partiji!« drug sanader

VL
TO
Toni50
11:23 05.11.2011.

Sudac Turudić Sanaderu će suditi i za mito od mađarskog MOL-a, a nikako za i one druge laži laži i ništa dokaži; kao za državni udar za rušenje Šeksa i Kosorice stare vladrice .... Suditi za prodaju Ine koje je blagoslovilo odobrilo koliko 800 ili 2000 HDZ-ovaca super plačenih ovaca ( stoke sitnoga zuba i nitko da se usprotivi i bolje proda !) Poslje15 -50 godina su svi odjednom pametni i bolje računaju u uskoku nego itko na svjetu !!!

VL
GO
gOOgLer
11:29 05.11.2011.

\'\'Kako došlo tako ošlo\'\',... Sanader se preko noći obogatio, a preko noći će i osiromašiti.. Dao bog da imao, pa nemao ... i trunuo u zatvoru...

VL
SO
Somelier
11:39 05.11.2011.

Turudić je udbaš a tako i sudi. Zna se kako je presudio Zagorcu tako da sam se naježio. Bez ikakvoga dokaza. Pomislil sam kaj da me moj sused tuži da je videl da imam par kila heroina a ovakav sudac na temelju ovakovoga svjedočenja odrapi mi 10 ili 20 godina zatvora. Strava i užas. Može biti da je Zagorec lopov ali treba to dokazati.

VL
SO
Somelier
11:41 05.11.2011.

A kaj se Sanadera tiće, njemu su novinari već davno presudili. Netrebaju dokazi, jer su dobili direktivu optužiti i osuditi, Udba naša sudba.

VL
MR
mravac8
11:43 05.11.2011.

Somelier Kakav je Turudić sudac ne znam, ali da je hrvatsko sudstvo katastrofa to je svakom tko ima imalo pameti jasno. Od najpoznatijeg primjera - *prst u s.upak je rukovanje*, preko Lozine do onoga koji je osudio Srbina a kaoo razlog je naveo da su Srbi 500 godina vršili genocid nad Hrvatima. Jadna država sa takvim sudstvom, jadni građani koji zatrebaju pravdu u svojoj državi.

VL
MR
mravac8
11:48 05.11.2011.

Somelier Ili evo ti još malo dokaza kakvo sudstvo Hrvati imaju -poznanica se sudi sa sestrom oko podjele nasljedstva nakon smrti roditelja - punih 10 godina. I još nije gotovo. Drugoj je preduđeno da mora platiti račun za stanarinu kojioji nije platila jer tada nije ni živjela u tom stanu samo zato što je slijdeći račun platila sa krivim pozivom na broj. Dakle, svi se slažu da ona ne treba platiti taj račun jer nije ni živjela u stanu, svi priznaju da je sve svoje daljnje račune uredno plaćala, ali budući da je u jednom krivi poziv na broj - sudac presuđuje da mora platiti i račun koji ne treba platiti.

VL
GO
gOOgLer
12:01 05.11.2011.

5 godina, vraćanje 3.6 mln ATS s pripadajućom kamatom i 500,000 HRK kazne i trajanje procesa mjesec dana..., a u našem pravosuđu presuda će biti oslobađajuća i to 2025.g. naravno uz obranu sa slobode :-)

VL
DU
Deleted user
12:15 05.11.2011.

Ne pada snijeg da pokrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag... U ovom slučaju izgleda nije palo dovoljno snijega i spajanje sa INA-om je potrebno da se optužnica pofutra......

VL
OB
-obrisani-
13:03 05.11.2011.

05.11.2011. u 11:41h Somelier je napisao/la: A kaj se Sanadera tiće, njemu su novinari već davno presudili. Netrebaju dokazi, jer su dobili direktivu optužiti i osuditi, Udba naša sudba. ++++++++++++++++++++++++ opet mučkaš jajca protresi malo glavom možda nešto pametno i smisliš

VL
OB
-obrisani-
13:11 05.11.2011.

Šeki,tvoj sudac sudi,nadam se ne samo Sanaderu,već čitavom ADZeu.Zlo ste činili,nemate se pravo dobru nadati.

VL
DO
doktorica
13:11 05.11.2011.

naše \"neovisno\" sudstvo sudi kako mu politički vjetar puše.....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.