Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neprimjerena izjava'
Povratak na članak

Sudac Turudić napao DORH: 'Ne omalovažavajte sud u medijskim istupima'

– Ovakvu izjavu zastupnice optužbe, zamjenice ravnatelja USKOK-a, Županijski sud u Zagrebu smatra potpuno neprihvatljivom i neprimjerenom – piše u reakciji Turudić

Komentari 42

DU
Deleted user
16:26 03.02.2014.

Boljševizam zavladao kao za vrijeme druga Staljina

VL
KA
kafka
16:49 03.02.2014.

DORH treba restrukturirati! DORH ne radi kvalitetno poslove, podložan je politici (lokalnoj naročito) i kao takav nije učinkovit i time 'podržava' nepoštivanje zakona. Dovesti poštene, bezkompromisne profesionalce. . Bravo Turudiću.

VL
KR
KroničarHr
16:32 03.02.2014.

Bravo Turudic!

VL
DI
Dingač
16:42 03.02.2014.

sljedeći put postroj te tužitelje u hodnik sudnice i održi im predavanje kako se ponašati u vezi sudskog procesa i nakon odluke. bravo Turudiću ... sve bolje radi od kad smo u EU. valjda se više ne boji crvenih.

VL
DH
dalibor.hren
16:45 03.02.2014.

Bravo g. Turudiću. Pavićka je javna osoba i mora paziti gdje i što laprda. Svoje mišljenje može podijeliti doma, sa svojim suprugom.

VL
Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
17:12 03.02.2014.

DORH postaje vodeća mafijaška organizacija........a zašto ? Zato jer prema pojedinim slučajevima ne poduzima ništa.Zna se i zašto i zbog čega.

VL
MA
mate45
17:22 03.02.2014.

Ako je Zamjenica rav. USKOK-a sigurna u krivicu gos. Rončevića, onda je njena nesposobnost što nije bila u stanju dokazati tu krivnju. Sud sudi prema dokazima, a ne prema želji Ksenije Pavić.

VL
CI
cicibela
16:52 03.02.2014.

Malo strpljenja, još kojih 20-tak godina, pa će yugokomunisti možda naučiti što je to trodioba vlasti.

VL
AG
Agricola
17:26 03.02.2014.

Slažem sa sa sucem Turudićem, štoviše ja sam isto rekao kad sam čuo tu izjavu jer ona je stvarno skandalozna i nije prispodobiva demokratskim već totalitarnim društvima. Mislim da je tu u USKOK-u problem isti kao i u DORH-u a a to je čelni čovjek. Ja smatram da Cvitana treba maknuti s mjesta ravnatelja USKOK-a jer se taj više bavi politikom nego kaznenim pravom, a na njegovo mjesto se može staviti ovog koji mu je sad zamjenik, mislim da se čovjek preziva Novosel i s više strana sam čuo da je riječ o profesionalcu kojeg zanima dobro odrađivanje posla a ne titranje određenim politikama i političarima.

VL
GA
galus92
17:15 03.02.2014.

Pa eto i ta evropska unija je dobra za nešto. Naime sudac Turudić je može koristiti kao štit prilikom svojih sve češćih istupa, kojima ozbiljno ide na živce i DORH-u pa i Milanoviću i Kukurikavcima. Jer, da je to činio prije, bez EU u zaleđu, bio bi kratkog vijeka trajanja. Ja gosp. Turudića već vidim kao generalnog državnog tužitelja u budućoj vladi RH. Mislim, da će tada biti premalo mišjih rupa u koje bi se ove lopuže sakrile.Znači, da će ih u svakoj rupi biti nekoliko, ali ništa im neće pomoći. Doći će pred lice pravde, a nadam se i ovaj sadašnji tužitelj.

VL
MA
Maximuss
17:28 03.02.2014.

Ovaj za razliku od večine njih iz "pravosudnog biznisa" barem izgleda ko čovjek i svojim postupcima djeluje tako. Mogao bi čak postati i Hrvatski Eliot Ness. E sad Hoće li? Bog zna.

VL
M1
marin_11
17:25 03.02.2014.

Čekamo da se u Pavićevom glasilu objavi zagonetni visoki (najviši) partijski izvor iz vlade sa svojim teorijama i tumačenjem zakona

VL
Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
17:13 03.02.2014.

Glavni državni odvjetnik se u buduće treba birati na neposrednim izborima...kao i saborski zastupniks mandatom od četiri godine.Tek onda bi bio potpuno neovisan i slobodan,makar to može biti i danas ako ima karakter.

VL
KR
krka
17:36 03.02.2014.

drugarica Pavić me jako asocira na drugaricu Merzel, posebno u bahatosti i samouvjerenosti! Samo, ova je daleko opasnija zbog prirode posla koji radi! Gospodin Turudić je potpuno u pravu!!!

VL
DU
Deleted user
17:21 03.02.2014.

Gospođi bi bilo pametnije da komentira rad kolega u Sisku, zar ne, drugarice?

VL
ST
stefj
17:49 03.02.2014.

Zapravo Hrvatska svojim zakonima i ponašanjem politike marginalizira sudstvo. Ako pogledate, DORH ima tolike ovlasti, da kad digne optužnicu, potpuno onemogući okrivljeniku da se brani uzevši mu sva sredstva. I još k tome je kriv, pa mora dokazati nevinost. S inspektorima i poreznom je još gore. Tamo je inspektor i istražitelj i tužitelj i sudac, a nikakva žalba ne odgađa izvršenje, dok na većinu kazni žalba nije niti moguća. Predstečajne nagodbe direktno krše ustav. Zakoni i pravila poslovanja toliko su nedorečeni i dvosmisleni, napravljeni baš radi toga da se mogu pisati kazne i da se može suditi po želji. Politika je to namjerno napravila samo da bi, ovakvi kakvi su nesposobni, mogli raditi što žele...

VL
MI
Mirni !
17:23 03.02.2014.

U pravu je sedac Turudić ! Dista nema potrebe da ih se omalovažava. Oni sami sebe , i previše , omalovažavaju i pokazuju stanje u "neovisnom pravosuđu" RH time što donose dijametralno različite presude u sporovima koji su i vešeše nego slični !!! Tipa gospođa Mira Furlan i nekoliko desetina tisuća građana RH !

VL
PM
perica_mali
18:42 03.02.2014.

nije lako biti čovjek i sudac ...

VL
DU
Deleted user
17:30 03.02.2014.

Trebalo bi u DORH poslati nekakvu inspekciju, provjeriti predmete po ladicama i tko ih čuva i na čiji nalog !

VL
ST
stefj
17:41 03.02.2014.

Eh, taj DORH. Nije u stanju niti sastaviti kvalitetnu optužnicu pa su zakone morali prilagoditi njemu. Sada imamo DORH s najvećim ovlastima u civiliziranom svijetu. Jedina smo država gdje si kriv, pa moraš dokazati svoju nevinost. Svi su se guštali kako će takvim zakonima strpati Sanadera u zatvor, a zapravo sad to svakog može dočekati. Nije to samo DORH, zakonima su iste ovlasti i postulate prenijeli i na poreznu i na inspektore, općenito na sve državne strukture. Nesposobnost državnih tijela time je potpuno pokrivena zakonima, poželjna je i potiče je se. Totalni apsurd. Takve zakone počela je uvoditi Kosorica, a ovi su ih izbrusili do kraja. Mi i Sjeverna Koreja, baš smo dobro društvo...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.