Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi u zatvor

Sudac: Tučnjavom u tim godinama vi rješavate sukob!?

presuda
PIXELL
19.03.2010.
u 18:40

Zvonko Živković (59) dobio je tri godine, Josip Lubina Jukić (70) tri mjeseca, a Ljubomir Vuletić (69) četiri mjeseca zatvora zbog sukoba i tučnjave.

Josip Lubina Jukić (70) nije mogao suspregnuti suze kada mu je sudac Županijskoga suda u Osijeku priopćio da je nepravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva u prekoračenju nužne obrane.

“Zašto niste razgovarali”

Ostalo mu je, pak, još samo deset dana da “odleži” jer je ostatak već proveo u pritvoru. Tri godine zatvora zaradio je Zvonko Živković (59) za pokušaj ubojstva, dok je na četiri mjeseca zatvora osuđen Ljubomir Vuletić (69) zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede. Nerazjašnjeni imovinski odnosi oko zemlje koja zapravo i nije njihova, nego gradska natjerali su ovu trojicu umirovljenika, “podgrijanih” alkoholom, da sukob riješe kopačem i nožem. Vuletić i Lubina Jukić najprije su se posvadili u vrtovima na Jugu 2 koje obrađuju, a onda je Vuletić otišao do kolibe po kopaču i udario njome Lubinu Jukića u glavu. Ozlijeđeni umirovljenik nasrnuo je potom na napadača, obojica su pala na tlo i u hrvanju je Lubina Jukić izvukao nož s oštricom od 14 centimetara i ubo Vuletića u trbuh. U krvavi obračun uključio se ubrzo i Živković, koji je dohvatio kopaču i izudarao Lubinu Jukića po tijelu. Sud smatra da Živković nije imao nikakvu potrebu napasti Lubinu Jukića, nego mu je motiv vjerojatno bio osvetiti Vuletića.

Liječe ih od alkohola

– Iza vas trojice veliko je životno iskustvo pa je neprihvatljivo da sukobe rješavate na takav način, mogli ste razgovarati – poručio im je sudac Damir Krahulec. Budući da su im vrtovi i dalje u susjedstvu pa postoji bojazan da se opet dohvate kopača, sva trojica dobila su kaznu bezuvjetnog zatvora. U trenutku sukoba Živković je imao tri promila alkohola u krvi, Lubina Jukić 2,4, a Vuletić 1,20 promila. Određeno im je i obvezno liječenje od alkoholizma.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
luena
09:59 21.03.2010.

Vidi ovih,tuci su u sedamdestim godinama...pa vi jos mozete ici radit..Tko je vidio mirovinu...Sram vas bilo. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije