Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda - 56 i pol godina za razbojstva

Sudac dečkima Tvrtka Tomičića: Vi ste zapravo zlo ovog društva!

presuda
Anto Magzan/PIXSELL
23.02.2010.
u 15:41

Bojan Križić i još petorica pljačkali su banke na području Zagreba i Dalmacije po nalogu Tvrtka Tomčića, a u pljački zlatarnice u Samoboru ranili su vlasnika.

ZAGREB - Od devet optuženih, koji su pod patronatom Tvrtka Tomičića (kasnije ubijenog u kavanskom obračunu, op.a.) pljačkali banke, benzinske crpke i zlatarnice na širem području Zagreba te po Dalmaciji, njih šestorica su na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena ukupno na 56 i pol godina zatvora.

Dvojica su optuženih nepravomoćno oslobođena, dok je protiv jednog donesena odbijajuća presuda, jer je tužiteljstvo odustalo od kaznenog progona. Takvu presudu donijelo je vijeće pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića, a dvojici optuženih - Bojanu Križiću i Mariu Popoviću - izrečena je i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o drogama.

U svojim razbojničkim pohodima, koji su trajali od prosinca 2006. do kolovoza 2008., optuženi su odnijeli ukupno malo više od pet milijuna kuna, a po nepravomoćnoj presudi veći dio tog novca moraju vratiti.

>> Kozarova supruga: "Moj je suprug u vrijeme pljačke bio doma i kuhao"

Najveće pojedinačne presude od po 14 godina zatvora dobili su Bojan Križić, koji je u vrijeme pljački radio kao zaštitar te je suoptuženicima odavao informacije, te Zlatko Tepeš. Na 11 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Filip Mikluš Tomičič, inače polubrat ubijenog Tvrtka Tomičića, dok je na 10 godina osuđen Veljko Kozar. Sudsko vijeće kaznu od šest godina zatvora izreklo je Mariju Popoviću, dok je najnižu kaznu dobio Milan Popvić, koji je osuđen na godinu i pol.

- Kazne koje su vam izrečene su opravdane. Teretilo vas se za teška djela i smatram da je dobro da vas se na neko vrijeme udalji i makne iz društva jer ste zapravo zlo ovog društva - kazao je sudac u obrazloženju.

Komentara 13

OB
-obrisani-
23:50 23.02.2010.

sitna riba.

MY
mycropht
19:28 23.02.2010.

Ja ne mislim da su naši političari veće zlo od ovih pljačkaša. To je tu negdje.

VZ
veki_zg
17:59 23.02.2010.

vidi škembetine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije