Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaf tjedna

Sudac Antonetti ne vidi Šešeljev projekt velike Srbije

Vojislav Šešelj,skup
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.11.2014.
u 07:30

Tragikomedija u kojoj ridikuloznom četniku sude ne previše različiti suci...

Zahvaljujući haaškom sucu Jeanu Claudeu Antonettiju, koji je potpisao odluku o puštanju Vojislava Šešelja na slobodu, u Beogradu se ponovo javno govori o velikoj Srbiji.

Doduše, tamo možda nikad nije sasvim iskreno ni napuštena ideja širenja na zapad, iako je njezina realizacija u Miloševićevoj režiji Srbiju skresala za Kosovo. Sudac Antonetti već se jednom na sličan način iskazao. Kad se prije odlučivalo o Šešeljevu zahtjevu, vijeće ga je odbilo, a Antonetti izdvojio mišljenje. Prema njemu, Šešelj nije bio član udruženog zločinačkog pothvata kojem je na čelu bio Slobodan Milošević! Nije bilo dovoljno dokaza za tvrdnju da je Šešelj član tog pothvata, uvjeren je Antonetti.

Možda sad kad Šešelj ponovo govori o velikoj Srbiji sudac promijeni mišljenje. Samo, nekoga kao što je Šešelj nije lijepo vidjeti na slobodi i bez presude nakon gotovo 12 godina. Kad se puštaju takvi optuženici, to nije dobra poruka prognanicima i obiteljima ubijenih. Koliko se god četnički vojvoda činio ridikulozan, on iza sebe i dalje ima sljedbenike koji zajedno s njim kao u transu viču o velikoj Srbiji, žene plaču, masa ga nosi... Zahvaljujući haaškom tribunalu, priča o pravdi nekako počinje nalikovati na tragikomediju u kojoj ridikuloznom četniku sude ne suviše različiti suci.

>>Šešelj je oteo stan u Zemunu pa ga dao svojoj tajnici

>>Šešelj: Rasturit ću Haaški sud. Ostavio sam zvijer da krvari!

Komentara 169

MA
mate45
08:52 16.11.2014.

Kad je naš jedan general koji je bio privremeno pušten na slobodu samo uslikan u lovu za 24 sata je povučen u jadni Hag. Ovaj otvoreno propagira ono za što je optužen pa ništa. Jad i čemer od ovog suda.

CA
caricazg
08:39 16.11.2014.

kakav blam pa ja kad ovog čovijeka vidim i slušam jeza me prođe....nikad nije smio ni da izađe..pa ni njegovi ga ne žele...nadam se večina....zlo od čovijeka ..pa on je sad opasniji nego 90-tih...nema velike srbije, još ga izdali njegovi...zna da neće dugo...

DU
Deleted user
08:22 16.11.2014.

Ovo je osveta zapada za vojunu paradu sa Putinom u Beogradu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije