Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak suđenja

Sudac Ante Ujević tražio dopunu psihijatrijskog vještačenja Boška Šapića

Boško Šapić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
14.05.2015.
u 11:07

Postoji nekoliko verzija događaja; da je Boško Šapić izvučen iz automobila i tada krenuo u sukob, ali i da je sam izišao iz autromobila uzeo nož, pa je onda počeo sukob

– Znam da ne možete napraviti čuda, ali moram tražiti dopunu psihijatrijskog vještačenja jer ovo je preopćenito. Tu se nalaze vrijedni podaci i karakteristike, no morate nam dati dodatne procjene njegova psihičkog stanja u trenutku inkriminirajućeg događaja.  Naime, postoji nekoliko verzija događaja; da je Boško Šapić izvučen iz automobila i tada krenuo u sukob, ali i da je sam izišao iz automobila uzeo nož, pa je onda počeo sukob. Moramo znati što je moglo prevladavati na početku i tijekom tih verzija događaja kod optuženog; strah ili agresija, te dinamiku promjena tih osjećaja jer pravne su posljednice u te dvije verzije posve drukčije, zapravo čak i suprotne – kazao je sudac karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević na nastavku suđenja Bošku Šapiću za ubojstvu Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića na parkiralištu kafića Heart krajem 2013. godine.

U nalazu psihijatrice Klinike za psihijatriju Vrapče Nadice Buzina, stoji kako je reagiranje Boška Šapića u kritičkom trenutku odgovaralo privremenom psihičkom poremećaju zbog čega su sposobnost vladanja voljom i upravljanje postupcima bili bitno smanjeni. Osjećao je strah i paniku i agresivno se ponašao, rečeno je na suđenju.

– U njegovoj osobnosti postoje paranoidni i narcistički elementi, ali ne u mjeri da se radi o ozbiljnoj dijagnozi ili teškom poremećaju ličnosti – dodala je Nadica Buzina. Suđenje će biti nastavljeno nakon što psihijatrijski vještaci završe dopunu nalaza.

>> Fatalna Viki: Boško se branio. Izvukli su ga i prvi napali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije