Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australija

Sud zabranio 14-godišnjakinji da napusti zemlju kako je ne bi udali

brak
Reuters
15.09.2010.
u 17:04

Djevojka nije shvaćala da će uskoro stupiti u seksualne odnose i da bi mogla biti zlostavljana. Rekla je i da ne zna što njezina majka misli o takvom braku.

Sudac australskog suda zabranio je 14-godišnjoj djevojci da napusti Australiju jer su joj roditelji dogovorili da se uda za mladića kojeg nikada nije upoznala, piše britanski Daily Mail.

Putovnica 14-godišnje djevojke je poništena nakon što su australske vlasti doznale da je njezin otac planira odvesti u inozemstvo. Djevojka neće moći napustiti Australiju dok ne napuni 18 godina. Nitko nije imenovan, ali se priča da se radi o muslimanskoj obitelji porijeklom iz Makedonije.

Plan odlaska djevojke iz Australije osujećen je kada su službenici za zaštitu djece dobili izvještaj da je djevojka ispisana iz škole kako bi se spremila za putovanje. Sudski dokumenti otkrivaju da su dva službenika ispitala djevojku u njezinoj kući dok su joj roditelji bili na poslu.

Službenicima je priznala da je zaručena za jednog 17-godišnjeg dječaka iz druge zemlje i da je samo vidjela njegovu fotografiju. Prema riječima službenika, djevojka nije shvaćala da će uskoro stupiti u seksualne odnose i da bi mogla biti zlostavljana. Također, rekla je i da ne zna što njezina majka misli o takvom braku.

Službenik organizacije za zaštitu djece na sudu je rekao da djevojka nije svjesna posljedica koje donosi brak. Dodao je i da bi djevojka bila odvojena od škole te da bi mogla biti seksualno zlostavljana. Plan ovakvog braka je alarmirao i dužnosnike Islamskog savjeta u Victoriji. Potpredsjednica Savjeta Sherene Hassan rekla je da su brakovi maloljetne djece perverzni i da u islamu nisu dopušteni.

"Prema islamskom zakonu, žena mora dati svoj pristanak na brak bez prisile. Nažalost, neki muslimani ne razlikuju tradiciju i religiju", rekla ja Hassan.

Komentara 2

Avatar Časna seka
Časna seka
16:41 19.09.2010.

I od tih Makedonaca je bolje da smo što dalje.

RA
rajko
20:21 07.02.2011.

MUSLIMANI IZ MAKEDONIJE????Nek napise Albanci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije