Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
senzacionalan odgovor
Povratak na članak

Sud u Slavonskom Brodu jedini obustavio posvojenje iz Konga, otkrili su nam zbog čega

Večernjem listu s Općinskog suda u Slavonskom Brodu odgovorili su da je prijedlog o posvojenju povučen kad je zatraženo odobrenje Ministarstva socijalne skrbi

Komentari 17

BS
Blue_shirt
21:33 24.01.2023.

Koliko nam je trulo pravosudje kad spoznas da se godinama uvoze djeca iz afrike i stancaju papiri na sudovima bez problema. I tko zna dokad bi to trajalo da nam lekciju nije ocita DR Kongo tj. Zambiji. Hej do neduho bi se onako u zargonu rugalisa takvim zemljama. A kad tamo na dojavu iz hotela izlaze organi gonjenja privode prekrsitelje, u roku od 30tak dana im je i procitana optuznica, odradjedo zalbeno rociste, nastavljaju sa obranom izvan pritvora ali nema napustanja drzave. Nitko nista ne objavljuje ni tuzitelji ni sud ni obrana, postupak u tijeku. Sve susta suprotnost od RH. Bas sam zalostan , koliko nisko smo se srozali

VL
Avatar Briselska junačina
Briselska junačina
21:10 24.01.2023.

Veličanstveno istraživačko novinarstvo. Sad molim nastavak: 1.) koliko je papira iz DR Konga bilo stvarnih, a koliko fotokopija i sličnih falsifikata? 2.) Koliko je "usvojene" djece iz DR Konga dalje preprodano kao seksualno roblje u zapadnu Europu? 3.) Koliku su sudovi uzimali proviziju? 4.) Koliko je "posvojitelja" bilo upisano u registar posvojitelja i koliko ih je zadovoljavalo kriterije za posvajanje?

VL
Avatar SileZla
SileZla
20:33 24.01.2023.

U hrvatskom krivosuđu bi dobar satiričar sigurno našao pregršt ideja za pisanje humoreski. U pojedinim njihovim predmetima se može pronaći toliko neobičnih zamisli i odluka, nevjerojatnih i neočekivanih obrata da im je rijetko koji triler ravan. Kreativnosti i fantazije kakvu su iskazali akteri (suci, odvjetnici..) u sudovanjima u Hrvatskoj nema ni u romanu Alica u zemlji čudesa.

VL
Avatar Cantor
Cantor
22:18 24.01.2023.

Nisu dužni davati informacije jer im je to komplicirano? Pretpostavljam da onda i direktor firme nije dužan predati podatke o poreznoj obvezi jer je to još kompliciranije.... Ovo više nije država nego nakupina kriminalnih bandi udruženih u razbojničko iživljavanje nad narodom....

VL
Avatar Cantor
Cantor
22:21 24.01.2023.

Zanimljivo je kako mediji ne prenose što sve rade te iste državne institucije da spase VIP građane iz Zambije. To im vidite nije niti teško niti komplicirano...

VL
AN
AnteizmalogZGa
20:14 24.01.2023.

Uhititi (učinjeno) ...osuditi...trasferirati...(u Kongo)!!!

VL
Avatar Bobiii
Bobiii
04:29 25.01.2023.

Treba provjeriti da li je bilo dječje pornografije i pedofilije? Ili možda i trgovanja organima? Da li su djeca sakaćena pa tjerana na prosjačenje? Kako su sudovi mogli izdavati hrvatske putovnice djeci koja nikad nisu kročila u RH? Na osnovu čega?

VL
ER
erosaonogasvijeta
02:48 25.01.2023.

Zelim da casni sud u Zambiji napravi svoj posao!

VL
ST
stefj
00:34 25.01.2023.

Ne vidim zašto diplomacija radi punom parom za ovu ekipu, a za onu dvojicu koji već dugo trunu u zatvorima Južne Amerike nitko niti ne pita. Očito im je velika greška što se prije upuštanja u nečiste radnje nisu učlanili u Možemo, da jesu, već bi bili u Zagrebu... I dalje je nevjerojatno zataškavanje kriminala u javnim strukturama u Hrvatskoj, čak se niti ne provjerava koliko djece iz Afrike je uopće ostalo u Hrvatskoj, a koliko je preprodano dalje... Očito je to unosan posao u koji su umiješane najviše institucije države, udruge i stranke. Također, očito je i to da su te međunarodne udruge koje se tim bave jače od države, ne bi bilo prvi put.

VL
ME
MediciKM
23:36 24.01.2023.

U kojoj močvari i glibu mi živimo tj. živi pošten narod. Odvratno i jadno a ekipi koja se bogati na račun te jadne djece želim da svaki cent potroše na lijekove. Smradovi!

VL
SA
sasha68
09:15 25.01.2023.

drugi portal sd ushićeno tvrdi da ce ih poslati u hr na sudjenje, nadam se da do tog neće doći jer će ih osloboditi sudeći po nasim medijima, s koliko suosjecanja objavljuju sve o njima-nasi posvojitelji itd, da bar zambijski sudac vidi to raspolozenje kod nas da se umanji njihova krivica i ostavi ih tamo čamiti bar 20 godina

VL
ZG
zgenije
10:50 25.01.2023.

Prvo pitanje za nadležne službe glasi: gdje su djeca koja su usvojena kroz ovakvu ili sličnu proceduru. Isključivo egzaktan odgovor mora biti bez PR akrobacija. Ako nije bilo preprodaje lakše će se razgovarati o pravnim, sjvetonazorskim i filozofskim aspektima.

VL
DU
Deleted user
18:44 25.01.2023.

Tako težak problem može riješiti samo sudac Vekić i njegova prijateljica.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.