Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Britanija

Sud u Londonu odlučio da Ejup Ganić neće biti izručen Srbiji

ganić
AFP
27.07.2010.
u 16:47

Ganić je temeljem srbijanske tjeralice uhićen 1. ožujka na londonskom aerodromu Heathrow.

Sud u Londonu odbio je danas Srbiji izručiti Ejupa Ganića, prenosi AP.

Srbijanski MUP raspisao je 2009. tjeralice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u svibnju 1992.

Ganić je temeljem te tjeralice uhićen 1. ožujka na londonskom aerodromu Heathrow.  Deset dana kasnije pušten je uz jamstvo i branio se sa slobode.  AP navodi da je britanski sudac dopustio Ganiću da se vrati kući. 

Komentara 18

PO
pocrn
02:08 29.07.2010.

..te ocigledno, dokumen koji govori da je Ganicu... ..tek sada doslo iz guzice u glavu, tih godina je imao preča posla te je zajedno sa Aljom koji nikada nije skuzio tko to puca, \"ganjao\" neprijatelja po Bosni Srebrenoj!!Bok!

FE
Fedele
17:06 27.07.2010.

Neka bude pravda ! Ali, sve mi se čini da, u ovome slučaju, odluke londonskoga suda neće biti one koje su posljednje i definitivne. Neka bude pravda ! ..

BO
bosut1
21:47 27.07.2010.

mister-mesani1x5,zasto bi Englezi uopce izrucivali Ganica svrbiji?Zar je on nesto ucinio na teritoriju svrbije?Ako je i pocinio zlocin moze mu se suditi u Haagu ili BiH ali nikako u srbiji.Po toj tvojoj tupavoj logici bi svrbija trebala izruciti Mladica Sarajevu.Proziran si ko celofan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije