Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijetio novinaru

Sud u Kninu podnio optužnicu protiv igumana samostana Krka

braniteljski portal
Braniteljski portal
22.06.2012.
u 13:41

Otac German novinaru je poželio "da bira hoće li gore ili dole" i autom ga pokušao odgurati u provaliju

Općinsko državno odvjetništvo u Kninu podnijelo je pred Općinskim sudom u Kninu optužnicu protiv Aleksandra Bogojevića, pravoslavnog svećenika i predstojnika manastira Krka zbog prijetnje i fizičkog nasrtaja na novinara Željka Huljeva, doznaje Braniteljski portal.

Novinar je portalu potvrdio da je 15-og ovog mjeseca odvjetništvo podignulo optužnicu protiv oca Germana no nije želio prejudicirati mogući sudski ishod ili bilo čime utjecati na autonoman rad pravosuđa.

Bogojeviću se tako, ako se dokaže kazneno djelo,prijeti od tri mjeseca do tri godina zatvora,dok novčana kazna u ovom slučaju uopće nije predviđena jer se kazneno djelo odnosi na prijetnje službenoj osobi u obavljanju službene dužnosti.

Sporni događaj odigrao se u večernjim satima 13. ožujka ove godine na zavojitoj cesti iznad Manastira Krka kada je Bogojević svojim vozilom i pod dugim svjetlima prešao na suprotni kolnički trak i presreo Huljeva u svome vozilu pri čemu ga je Golfom pokušao izgurati u duboku provaliju.

Bogojević je pri tom novinara vrijeđao na nacionalnoj i osobnoj razini,“poželio mu da bira hoće li gore ili dole, galamio mu je da je poznati nasilnik i zlikovac spram Srba“,te je naposljetku mobitelom pozvao učenike na mjesto događaja da novinarev automobil zajedno s njim i njegovim prijateljom odguraju u provaliju, piše Braniteljski portal.

Incidentu je prethodilo to što je Huljev pronašao fotografije na kojima se unutar manastira Krka Bogojević sa svojim bogoslovima veseli sa šubarom i četničkom kokardom zloglasnog ratnog zločinca popa Momčila Đujića.

Komentara 10

TT
tTony
18:18 23.06.2012.

eto vidite da se rat prerano zavrsija ili jos nije

OB
-obrisani-
17:09 22.06.2012.

A vidi ti Popa........pravi chetnik. Malo su se razmahali u posljednje vrijeme. Tako je onaj pop negdje u ,čini mi se,Dalmaciji zabranio pokop hrv. branitelja pravoslavne vjere pod hrvatskim stijegom i počasnim pucnjem. Ali sada očekujmo dreku do neba kako se dira u njihove "sveštenike," a to što pop nosa kokardu na čelendri neće biti važno. Ostaje istina da je srpska pravoslavna crkva nositelj četničke ideologije.

DU
Deleted user
19:57 24.06.2012.

Za pokusaj ubojstva i poticanja na ubojstvo u cijelom civiliziranom svijetu se ide u zatvor na hladenje od nekoliko godina. Bez obzira bio pocinitelj obican gradjanin, pop, svecenik ili papa osobno! Bas me zanima sta ce sada iskonsturirati hrvatsko "pravosudje" da bi tog ubojicu pustili..... Gdje je sada zestoka reakcija hrvatske poltike? Gdje su sada ministri da marsiraju na celu potestne kolone? Gdje je sada nas vrli predsjednik, veliki zastitnik ljudskih prava? Gdje su sada svi ti pokreti ugrozenih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije