Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR VRBANOVIĆ

Sud tvrdi da ga ne može naći: 'Bio sam zaprepašten sa spoznajom da nisam dostupan'

Damir Vrbanović
Davor Javorovic/PIXSELL
20.04.2021.
u 22:34

Osječki županijski sud već duže vrijeme dobiva teške optužbe na svoj rad, među kojima je i povezanost sudaca s onima kojima sudi.

Osječki županijski sud tvrdio kako ne može pronaći Damira Vrbanovića kojemu je nedavno potvrđeno tri godine zatvora u suđenju s braćom Mamić, međutim on te navode odbija. 

Novinari RTL -a su ga, međutim, pronašli u uredu njegova odvjetnika. 

Na pitanje da glasnogovornik Županijskog suda tvrdi kako se do njega ne može doći, on tvrdi kako se čudi toj izjavi: -  Moram priznati da sam bio zaprepašten sa spoznajom da nisam dostupan. Doista se jednom desilo da nisam preuzeo predmet iz jednog razloga što naprosto nisam bio u Zagrebu, ali drugi put kad je poslana ja sam preuzeo presudu i ja ju držim u svom posjedu i normalno svi rokovi teku. 

Otkrio je i koji su njegovi sljedeći planovi. 

- Pripremamo ustavnu tužbu koja je obimna, vrlo cjelovita i koja će po meni otvoriti neke nove stranice u priči oko ovog postupka. Ja se i dalje osjećam potpuno nevin. Smatram da je ovaj predmet zapravo jedan presedan u povijesti hrvatskog pravosuđa. Zapravo sudovi sude specifično sportsko pravo bez jednog dubokog razumijevanja odnosa kluba i igrača. Zapravo ispalo je da im je svaka radnja između igrača i kluba sumnjiva. Na tome temelje tu presudu i ja sam uvjeren da će Ustavni sud uočiti čitan niz povreda ustavnih prava i da će predmet vratiti na sam početak, gdje mu je i mjesto - ističe Vrbanović. 

Osječki županijski sud već duže vrijeme dobiva teške optužbe na svoj rad, među kojima je i povezanost sudaca s onima kojima sudi.

RTL je u posjedu povjerljivog izvješća PNUSKOKA-a koji je još 2011. utvrdio kako su osobe iz krim miljea bili u kontaktima s osječkim sucima. Pritom je, kako se navodi, bilo utvrđeno 35 telefonskih kontakata. 

Policija je napravila i shemu povezanosti između sudaca i osumnjičenika, nakon čega je i utvrđeno: - "..osobe imenovane u ovom zahtjevu na sve načine nastoje ostvariti utjecaj na pravosudna tijela u Osijeku, kako bi pravovremeno pribavili informaciju o planiranim postupanjima protiv njih, nakon čega bi uništili dokaze, te prema potencijalnim svjedocima i oštećenicima koristili prijetnju i silu..... u označenom razdoblju zabilježena telefonska komunikacija između pojedinih osoba s Županijskog i Općinskog suda u Osijeku..."

VIDEO: Zdravko Mamić o sucima

Ključne riječi

Komentara 5

LI
linkser2
06:40 21.04.2021.

Vrlo bitan lik, hahaha.. onako napuhan, kada namontira facu da nešto razmišlja, odlučuje, hehe

KU
Kultura
06:30 21.04.2021.

Kako stvatri stoje nitko od tih osudjenika nitko nece dana zatvora vidjeti. Uzeli su iz kluba stotine miliona i sad suci ne razumiju sporsko pravo?!? Kakva demagogija.

DU
Deleted user
07:52 21.04.2021.

Vrbanović je jedan od naša tri mučenika! Moliti ćemo se za tebe! Bog te čuvao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije