Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET PRVE HNL

Dinamo s više problema u utrci za prvaka Hrvatske: Osijek vreba svoju priliku

Dinamo i Rijeka sastali se u 29. kolu HT Prve lige
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
20.04.2021.
u 19:25

Plavi nakon 1:0, teške, ali zaslužene pobjede nad Istrom odlaze u Gradski vrt s dva boda prednosti, uz to imaju i utakmicu manje koju tek trebaju odraditi s Hajdukom.

Nakon brojnih europskih nogometnih poslastica koje nam je priuštio Dinamo u ovoj sezoni, slijedi prava domaća poslastica, sudar Dinama s Osijekom, jedinim konkurentom plavima u borbi za naslov prvaka.

Plavi nakon 1:0, teške, ali zaslužene pobjede nad Istrom odlaze u Gradski vrt s dva boda prednosti, uz to imaju i utakmicu manje koju tek trebaju odraditi s Hajdukom, imaju i međusobni omjer u dosadašnje tri utakmice (dvije pobjede i poraz, uz gol-razliku 5:3). No, ova utakmica je sad više od utakmice, pravi derbi u koji i Osijek ulazi s velikom pozitivom nakon 1:0 pobjede u Splitu nad Hajdukom kojem nisu dali ni mrvicu šanse da ih pobijedi.

Neće tu biti kraj prvenstvu, kako god derbi završio, još je puno bodova u igri i nakon tog derbija i još će se do kraja lomiti koplja, ali da bi mogao odrediti startne pozicije za tu završnicu, to svakako.

Osijek ima lakši raspored do kraja prvenstva, ide k Rijeci, Gorici i Lokomotivi, a dolaze mu Varaždin, Šibenik i Istra. Dinamo ima puno teži raspored, k tome i zgusnutiji, plavi nemaju niti jedan termin od sedam dana bez utakmica jer moraju odraditi spomenutu zaostalu utakmicu protiv Hajduka u prvenstvu, polufinale kupa s Goricom (možda i finale), pa tako plavi nakon Osijeka dočekuju Hajduk, igraj kup s Goricom, potom idu u Koprivnicu, pa na Poljud i Rujevicu, dolazi mu Varaždin, pa gostuju kod Gorice i na kraju igraju kod kuće sa Šibenikom.

Dakle, do kraja prvenstva Osijek ima odigrati dvije utakmice manje i bit će malo manje potrošen, a i uoči današnjeg derbija je odmorniji. Nakon slavlja nad Hajdukom imao je dva dana odmora više za pripremu susreta s plavima, jer Bjeličina momčad je još u petak igrala taj derbi, a plavi su svoju utakmicu s Istrom igrali tek u nedjelju navečer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije