Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivotvorenje povijesti
Povratak na članak

Sud rehabilitirao zločinca Dražu Mihailovića – upitan put Srbije u EU

Presudom mu vraćena građanska prava, a obitelji povrat imovine

Komentari 39

JU
juma
00:35 15.05.2015.

Četnici su u Hrvatskoj i BiH sve do veljače 1942 suradjivali s partizanima i borili se s njima rame uz rame. Poslije su suradjivali s Talijanima, pa čak i sa ustašama i nijemcima, da bi se potkraj rata opet okrenuli partizanima i kokardu zamijenili petokrakom. Srbi na to gledaju pragmatično. Po njima je svako tko se borio za Srbiju i srpstvo, a protiv Hrvatske države antifašista, jer su im Hrvati kao i nekim našim ljevičarima po definiciji fašisti. To je otprilike sličan mentalni sklop. Sjetimo se samo bivšeg predsjednikakoji i nakon 70 godina priča o ustaškoj guji u njedrima hrvatskog naroda. Bolje metafore ne bi se dosjetio niti Šešelj.

VL
MA
Manolo46
02:12 15.05.2015.

Najjače mi je bilo na vijestima kad je ovaj odvjetnik Dražinog unuka Živanović rekao "Ovo je dobra odluka za sve prave jugoslovene" ha ha Ali to je u biti istina, četnici, jugoslaveni, sve je to ista pašta, iz koje godod pozicije da gledaš. Nekima se to možda neće svidjeti ali takvi nisu ni svjesni da su debela manjina, bez obzira na nesrazmjerno veliku zastupljenost u medijima...

VL
DU
Deleted user
02:40 15.05.2015.

Molim jos jednom drage sugradane da se aktiviraju i posalju pisma kritike Europskoj Komisiji i HR Saboru i vladi. Stoga, umjesto pisanja komentara na ovom formumu, posvetite 15-ak minuta vaseg vremena i posaljite pismo kritike EK. EU nakon ovog jeje duzna da barem privremeno zaustavit pristup Srbije EU.

VL
Avatar Joja
Joja
07:15 15.05.2015.

Upitan je i put Rusije, Putin nevoli takve i njemu ce bit malo teze objasnit kako je cica bio antifasist

VL
DU
Deleted user
04:12 15.05.2015.

A mi razapinjemo jednog svog vlastitog nogometaša zbog pokliča iz borbe protiv ovakvih koji svoje rehabilitiraju ... pa ti vladaju tu u Hrvatskoj i nad nama . Pod hitno maknuti i izbaciti onu čiji deda je pucal na Trgu po Hrvatima ...

VL
DU
Deleted user
06:26 15.05.2015.

Sve zagovrnike Regije-Jugoslavije treba poslat na goli otok!

VL
DH
dalibor.hren
09:36 15.05.2015.

Mislim da je poslije svega vrijeme da se povuče crta ( kao Koreje ) i prestanu bilo kakvi odnosi sa "komšijama"!

VL
HU
Huber
09:10 15.05.2015.

Kad ce Hitlera?

VL
Avatar comparator
comparator
07:45 15.05.2015.

Eto sad vidimo vrlo jasno što je jugoslavenska ideja. Dalmaciju su htjeli raskupusati u suradnji s talijanima a partizani su ginuli i trebali poslužiti kao oruđe dok bi na kraju na vlast došla Srbija. Rezervni plan se je nastavio tokom komunističke diktature koju su srbi koristili navodnim bratstvom i jedinstvom i prekrajanjem grabica na štetu Hrvatske.Bosnu su osvojili jer im pripada pedeset i jedan posto teritorija. Hrvatska se pak srami i svojih branitelja koji su spasili od potpune propasti ovu državu dok za razliku srbima godi kako vidimo nazivanje njihovih hordi četnicima. Rehabilitacija draže Mihajlovića stavlja pred nas i pravne probleme jer u Hrvatskoj dakle četnici postaju legalna vojska. Naravno pravno gledano ne ideološki pa Hrvatska službena politika treba reagirati službeno umjesto deklarativno. potrebno je izraziti protesnu notu i povući veleposlanika što od ove vlasti nije za očekivati.

VL
Avatar deziderij
deziderij
06:20 15.05.2015.

Srbi imaju drukčiji tretman u EU i svijetu od jedne male i jadne HR. Da je takvo što kod nas učinjeno sa sličnim zločincem, ala Pavelić, kao što je četnik Draža vjerojatno bi nas na križ razapeli pa se sve svodi na onu šekspirevsku : "Dok tamo neki teško blude ovdje za jednu sitnicu sude". Uostalom Hrvat i nema većeg neprijatelja od Hrvata. Kad mi pljujemo po nama samima onda se ne treba čuditi kad to drugi učine.

VL
DU
Deleted user
06:30 15.05.2015.

Hrvatska treba napasti i uništiti tu tzv. R. Srpsku u BiH - sada je jasno da je to bio dio četničkog plana o Velikoj Srbiji ... Draža im je i danas vožd ... Udariti na njih da nam se nee šepire usred Hrvatske - od kifne moramo napraviti kruh, okrugli.

VL
AF
afer
05:54 15.05.2015.

''Rado Srbin ide u vojnike''- pođe sa kokardom i vrati se sa zvijezdom. Kad je Tito masovno prihvatio četnike u augustu'44-e uništio je NOB. Četnici su se razmilili i ušli u strukture vlasti koje su najprije doveli do čistki međuđu partizanima hrvatskog kadra a potim i do domovinskog rata. Komunisti i jugonacijonalisti osvijestite se više!!!!

VL
DU
Deleted user
06:34 15.05.2015.

Jasenovas s buldožerima sravniti sa zemljom i tamo napraviti novi spomenik nedužno pobijenima na Bleiburgu. Partizani više nisu partizani nego suradnici četnika, a ustaše nisu negativci nego branitelji!

VL
Avatar Highkm
Highkm
04:17 15.05.2015.

Oslobodi nas Gospode zlih jezika. Oče pomozi popa po nozi, fratra iza vrata, tatu po čelu da se neskita po seluuuu!

VL
CE
centirion
06:39 15.05.2015.

Draža Koji ružni lik samo jedan u nizu na ovom šugavog balkanu!Niko od političara nezna oformiti radna mijesta i osigurati uredne plaće petnajstog i prvog u mijesecu! Sve sta znaju je brusiti politiku i zlo! Fuj!

VL
MI
mirkokresoje
21:44 16.05.2015.

http://www.vecernji.hr/korisnici/prijava

VL
Avatar TheJack
TheJack
03:14 15.05.2015.

Nitko ne komentira "Legion Of Merit" dodijeljen generalu Mihajlovicu od strane SAD!! Zakucani u povijesti koja se iz uputa prenosi djeci, a ne iz fakata. Sutra ce vas dojete pitati - rko je u pravu? Ucitelj povijesti, ili internet, ili Truman. Pitati ce - otkud medalja cetniku, a ne hrvatskom norcu za slobodu Pavelicu? Djeca ce mnogo da nas pitaju, a po kvaliteti odgovor ce znati da li da nas se gade fo povrcanja, ili da osijete samo blago gnusanje.

VL
KN
knezevic3d
06:31 15.05.2015.

cim se oni bave....

VL
NE
neos
23:51 14.05.2015.

Svaka čast srbima, pozdravljam ukidanje ne legalnih presuda komunističkih terorista. Izbrisati komunizam, to je jedino pravedno. E sad što ce ostati??? Što god ,jer je sve bolje i poštenije nego teroristički socijalsotonizam i tito. Teški četnici u srbiji !!??? Ha, to je realnost . Što mi dobro možemo imati od toga ? Lijepo je reći što jesi ! Teški četnik ! Hu hu , svaka čast, drago mi je da priznaš ! Ludo ! Palac gore !

VL
Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
06:35 15.05.2015.

Balkan je luda kuča strasti, prevare, zločina, laži I falsifikacije i ako se mentalno rehabilitiraju zločinci i haški robijaši iz zadnjeg balkanskog klanja onda i ovaj Draža izgleda nekima sve više junak i idol. .

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.