Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Sud povećao kaznu za krađu kipova s grobnice vrijednih 150.000 kuna

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
13.06.2019.
u 11:52

Alen Horvat tražio je da mu se kao olakotna okolnost prizna to što otac dvoje maloljetne djece

Drugostupanjski Županijski sud u Bjelovaru povećao je kaznu Alenu Horvatu na godinu i pol dana zatvora zbog krađe brončanih kipova s groblja u Dekanovcu u Međimurju.

Općinski sud u Čakovcu osudio ga je na deset mjeseci zatvora, a drugooptuženog Josipa Ignaca, oca desetereo djece, na osam mjeseci (zatvor mu je zamijenjen radom za opće dobro). Na visinu kazne za Horvata žalio se državni odvjetnik koji smatra da je kazna preblaga, a žalio se i sam Horvat koji je tražio da se presuda ukine zbog bitnih povreda kaznenog postupka, povrede kaznenog zakona i drugog.

Horvat je tvrdio da je kipove s groblja ukrala treća osoba i prodala im ostatke bronce za 2000 kuna. Tražio je i da mu se kao olakotna okolnost prizna to što otac dvoje maloljetne djece.

DORH je, s druge strane, predložio veću kaznu jer je vrijednost ukradenih kipova s grobnice, mjesta posebnog pijeteta, koje su nakon krađe razrezali, oko 150.000 kuna. Osim toga, Horvat je bio već šest puta osuđivan zbog krađa.

Komentara 3

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:14 13.06.2019.

romi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije