Povratak na članak

Sud ovršenoj oprostio 31.865 kuna duga za telefon, bolnice i proračun

JSP se provodi isključivo prema blokiranima dulje od tri godine koji u Fininu očevidniku imaju evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu do 20.000 kuna po osnovi glavnice
Objava 06. lipnja 2019. 7097 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 11
 • larala:

  država oprašta dugove pojedinaca prema teleoperaterima da bi isti tu lovu namirili većim cijenama nas koji uredno plaćamo.....nadam se da je sad nekima jasno zašto se a1 i ht bore da ostanu jedini u hr.

  07:37 06. 6. 2019.
 • iva.begovic:

  Nedavno sam bila prijaviti promjenu prebivališta u policijskoj upravi prema mjestu stanovanja. I dok sam čekala, a red je bio poveći, slušala sam priče sa šaltera. I to izgleda ovako: dođu osobe X i Y kako bi osoba X prijavila ... prikaži još!ila prebivalište na adresi osobe Y. Osoba Y pri tome potpisuje izjavu da je vlasnik/ca stana na toj adresi i da je suglasan s time da osoba X prijavi prebivalište na adresi njegova stana. Nije potrebno da osoba Y pri tome ima vlasnički list za stan u kojem će prebivati osoba X. I kada sam na šalteru pitala kako provjeravaju je li osoba Y vlasnik stana na koji se prijavljuje osoba X, da li povlače podatke iz evidencije u zemljišnim knjigama ili poreznoj upravi, obzirom da vidim da ne traže vlasnički list, odgovorili su mi "ne, ne provjeravomo podatke o vlasništvu nekretnina na koje se građani prijavljuju ili prijavljuju druge osobe jer oni potpisuju izjavu pod materijalnom i krivičnom odgovornošću da su vlasnici nekretnine na toj adresi". I stvarno, na izjavi stoji ta klauzula odgovornosti. Svi znamo da ta klauzula, u nas tj. u našem pravosuđu, vrijedi manje od papira na kojem je napisana. U prijevodu, podstanar može prijaviti podstanara koji onda može prijaviti drugog podstanara. I tako više osoba može biti prijavljeno na jednoj adresi, a da to vlasnik stana i ne zna. U 21 stoljeću,, negdje na Balkanu.

  07:07 06. 6. 2019.
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  sud je oprostio dug, ali vjerovnik nije! vjerovnika se sad zakonima tjera da ostane bez novca za uslugu i robu koju je ovaj dužnik koristio i uzeo! kako će u ovoj državi biti dobro, kad se samo gomilaju ljudi sa ... prikaži još! povlasticama?! što je ovo nego povlastica, sud te 'oslobodi' duga... nekretninu u kojoj živiš ti se ne može ovršiti.. super, sve prepišeš na druge, sebi ostaviš stan, iz kojeg te ne mogu izbaciti, kolki god dug imao... treba tu stvar riješiti drakonski, vjerovnicima dati slobodne ruke da uzimaju sve što stignu, dok se ne namire. sud nek samo pripazi da oduzeta imovina nije veća od stvarnog duga dužnika.

  06:58 06. 6. 2019.
 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Izgleda da postoji neki nakaradni zakon po kojem pravosuđe ovo radi. Ide se pomoći dužnicima, a nitko ne misli da postoji vjerovnik. Vjerovnik je taj koji može i ne mora oprostiti dug. Ovdje se pravosuđe postavlja u faraonsku ulogu. Tko ... prikaži još! će nakon ovakvih postupanja pravosuđa davati kredite? Banke će davati i dalje kredite, ali nemojmo se čuditi što su kod nas kamate najveće, a i osiguranje povrata kredita maksimalno.

  08:38 06. 6. 2019.
 • iva.begovic:

  Nitko ne vodi evidenciju o imovini građana. Poreznoj upravi poznato je samo ona imovina koja je obuhvaćena kupoprodajnim ugovorima, i to unazad nekoliko godina. Što je s nasljeđenom imovinom?, to se nigdje ne evidentira. Uuopće, kada se radi o imovini ... prikaži još! građana službene evidencije su nula bodova. Znaju to i dužnosnici pri popunjavanju imovinskih kartica. Ako njihovu imovinu ne otkriju novinari i susjedi, saznati iz evidencija, nemoguće je.

  06:50 06. 6. 2019.
 • ja-kan:

  Još jedan zakon koji služi stvaranju kaosa.Sve se to radi s namjerom.

  07:02 06. 6. 2019.
 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Izgleda da postoji neki nakaradni zakon po kojem pravosuđe ovo radi. Ide se pomoći dužnicima, a nitko ne misli da postoji vjerovnik. Vjerovnik je taj koji može i ne mora oprostiti dug. Ovdje se pravosuđe postavlja u faraonsku ulogu. Tko ... prikaži još! će nakon ovakvih postupanja pravosuđa davati kredite? Banke će davati i dalje kredite, ali nemojmo se čuditi što su kod nas kamate najveće, a i osiguranje povrata kredita maksimalno.

  08:38 06. 6. 2019.
 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Imamo rast od 3%, ali mogli bi puno bolje. U zemlji s ovakvim pravosuđem nema smisla ulagati ni truditi se.

  08:31 06. 6. 2019.
 • simpatican.simap:

  Još jedan primjer nakaradne i slučajne države gdje ovisiš o dobroj volji suca što i na mora biti praksa,a opet može, kao nagradna igra, dobitno je ono što oni kažu da je. Sudac može kršiti Zakone, oprostiti poreze i obaveze ... prikaži još!e bez da objasni zašto, umjesto da se potraži i riješi uzrok neplaćanja, a to je u većini slučajeva da neki poslodavac nije isplatio plaću ili je nekom poslodavcu neka firma nije platila , pa onda kao u domino efektu nije se platilo kranjem potrošaču - smrtniku. A taj koji namjerno i svjesno ne plaća je ugledni investitor u stanogradnji ili vozi limuzinu i ima nekoliko apartmana na moru...

  08:00 06. 6. 2019.
 • burza:

  Zanima me ko garsntira da za par godina opet doticna osoba neci napraviti dug pa opet isto od pocetka zato drzava nemre napred em ju pokradu na veliko em ju pokradu na malo

  09:26 06. 6. 2019.
 • lukathereem:

  Gdje su milijarde nestale malo se raspitajte i istražite što hoćete s ovim člankom reći da je 31000 ozbiljan novac

  07:58 06. 6. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.