Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI PRESUDU

Sud oslobodio optužbi heroja koji je spasio zagrebačko Trnje

Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/2
13.05.2021.
u 17:35

Uz poruku "Napokon je naš Tihać oslobođen", stanovnici Trnja objavili su sudsku presudu

Tihomir Blagus, koji je u srpnju prošle godine spasio zagrebačko Trnje od poplave podignuvši branu u ustavi Hrvatskih voda, a zatim dobio prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog i mira i omalovažavanja službene osobe, oslobođen je optužbi.

Uz poruku "Napokon je naš Tihać oslobođen", stanovnici Trnja okupljeni u Facebook grupi "Trnje - na posljednjoj liniji obrane" objavili su sudsku presudu koja je donesena u utorak.

NAPOKON JE NAŠ TIHAĆ OSLOBOĐEN!

Objavljuje Trnje - na posljednjoj liniji obraneČetvrtak, 13. svibnja 2021.

 

Podsjetimo, u večeri kad je Zagreb poplavljen Blagus je s Domagojem Vorbergerom prvi stigao do prostorije ustave potoka Kuniščaka.

"Nama mlađima bila je to inicijacija i gotovo životni rizik. U prostoriju ustave u koju smo ušli nadirala je voda brzinom Nijagare, a tamo su se nalazili i priključci za struju. Pola sata smo stiskali dugmad kako bismo digli branu, no na kraju smo uspjeli. Nakon toga, voda se povukla u roku od desetak minuta", opisao je tada za Večernji list borbu s bujicom Vorberger te dodao da su ga zvali i prijatelji iz centra da se nakon toga situacija i kod njih stabilizirala.

>> VIDEO Snimke uhićenja Trnjanina Tihomira

Idućeg je dana Blagus uhićen nakon prepirke s policijom koja je nastala kada mu je jedan od službenika MUP-a zabranio da ih snima u očevidu provaljenog objekta ustave o čemu smo pisali ranije. Čitav događaj snimio je mobitelom, a grubo policijsko postupanje zabilježio je i njegov susjed. Iako je početni plan bio da se snimke ne objavljuju, Trnjani su se predomislili nakon što se zagrebački MUP oglasio priopćenjem u kojem tvrdi da je Blagus bio alkoholiziran i agresivan. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:25 13.05.2021.

Prijave nije ni trebalo biti, ali kad već je, barem je sud pravedan. Čovjek spasi kvart od poplave i onda ga se još prijavi što je to učinio? Ni danas mi to nije jasno.

ST
stefj
17:46 13.05.2021.

Hm, OK. Oprostili mu. To je u redu, čovjek je bio u euforiji jer je dan prije spasio kvart... Ono što je bitno, jest da nisu dizali nikakve tužbe radi razbijanja prozora i provale u objekt, te rukovanje opremom nestručne osobe. To bi bilo stvarno licemjerno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije