Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sloboda izražavanja
Povratak na članak

Sud odlučio: Poljaković nije diskriminirao homoseksualce!

Svatko ima pravo reći što misli i u što vjeruje, pa i ako je jedini ili u krivu

Komentari 52

BA
bakulušić
23:11 01.12.2014.

Dobra je vijest da u ovoj lijepoj a tužnoj državi barem ponekad bljesne glas razuma i nade. Dakle, ne ide sve po zlu. I to je ohrabrujuće.

VL
RE
retfala
23:24 01.12.2014.

ako homoseksualnost nije bolest ili u najmanju ruku poremećaj onda nije ni kuga...

VL
SP
Selektivna_pravda
23:19 01.12.2014.

Palac gore

VL
BU
Bulaba
00:41 02.12.2014.

Sad bi trebalo kazniti ove koji su njega prijavili jer su direktno diskriminirali sve bolesne osobe nazivajući bolest nečim sramotnim. Biti bolestan nije sramota.

VL
Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
01:07 02.12.2014.

Fala bogu još ima normalnih ljudi.

VL
Avatar d-ano
d-ano
00:10 02.12.2014.

A dali su Homici diskriminirali Poljakovica.

VL
LA
larala
06:28 02.12.2014.

prvenstveno u hr treba ukinuti financiranje svih tih kvazi udruga koje, što je najžalosnije nemaju pojma niti o onom za što se njihova udruga kaoti zalaže... pricati o nekim ljudskim pravima a, istovremeno zabranjivati slobodu govora je samo dokaz daa postojanje iste nema veze s onim za šta se ta udruga kaoti zalaže....i što je najzanimljivije, danas uz toliko gladnih, pogotovo malih klinaca, zar nije žalosno da sve te razno-razne udruge koje vuku novac iz proracuna, uredno podižu glas protiv raznih manje bitnih stvari al, niti jednu ne zanimaju npr. ti gladni mališani.

VL
Avatar NikadRobom
NikadRobom
04:21 02.12.2014.

Meni je već stvarno muka od tih udruga.Svjetlo nade u tunelu mraka i nakaradnosti.

VL
Avatar abakus
abakus
08:41 02.12.2014.

Pozdravljam ovu presudu, ali činjenica je da je prof. Poljaković bio izvrgnut neviđenoj harangi, da je bio pod suspenzijom i da mu je prijetio gubitak posla i da je cijelo ovo mrcvarenje trajalo dvije godine. Presuđeno je na kraju u njegovu korist, ali šteta je već napravljena, strah od slične torture posijan je među ljudima i ljudi će se bojati ubuduće reći svoje mišljenje, IAKO imaju na to svako pravo i IAKO smo demokratska država koja im to pravo jamči. Jedina prava naknada štete bila bi da prof. Polajković sada tuži one koji su ga progonili i maltretirali i naplati im u vrlo velikom iznosu štetu koju su mu napravili, tako da te udruge nakon toga mogu samo staviti ključ u bravu. Tada više nikome od njih ne bi palo na pamet da onako progone ljude koji su se samo usudili izreći svoje mišljenje.

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
08:45 02.12.2014.

Pravda je pobijedila.

VL
LU
Lujo123
09:15 02.12.2014.

Bilo bi zanimljivo znati ko financira tu udrugu "Socius"? Kad bi se novac koji dobiju te udruge koristio za pokušaj njihovog liječenja svi bi bili sretniji. Ja ih naravno ne mrzim (a zakaj bi?), ali ih jaaako žalim.

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
09:24 02.12.2014.

Zanimljiva je gromoglana šutnja ostalih mainstrem medija.

VL
DU
Deleted user
11:17 02.12.2014.

Napokon! Bravo za suca Veselića! Dosta više tog nasilja i militarizma!

VL
OG
Oger
10:48 02.12.2014.

Nauka je dokazala da homoseksualci i lezbijke ne nose u sebi nikakav poremecaj mogucnosti prosudjivanja, cvrstoce ili inih socijalnih i profesionalnih sposobnosti. Mentalno se ne razlikuju od heteroseksualnih. . To bi vrli profesor morao znati. U protivnom mozemo samo govoritiiti o profesorovoj neukosti glede homoseksualizma. HDZ je onomad uveo skolske knjige koje su govorile da je homoseksualnost psihicka bolest. Tek na urgiranje EUa su tu tvrdnju izbacili iz programa. .I u tom pogledu - kako profesor tako i sud nemaju pojma....Opet u ovoj zemlji skandalozna presuda.

VL
Avatar Plantago
Plantago
09:20 02.12.2014.

"... tu nije riječ o diskriminaciji, već o stavu koji se temelji na korištenju prava na slobodu izražavanja ...". Super. Znači, sloboda izražavanja mi omogućava da javno iznosim svoje stavove i zablude, ma koliko agresivne i antipatične drugima bile i ma što god implicirale? Jer, ako netko kaže da je nešto bolest, onda time zahtijeva da ih se ukloni iz društva, odnosno liječi, pa makar i prinudno, ne? Nekako mi to ne stoji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.