Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policajac u zaleđu

Sud odlučio da se inspektor ne smije približavati policiji

'02.03.2004., Zagreb - Privodjenje Novice Petraca na Zupanijski sud zbog otmice sina Vladimira Zagorca. Mislav Merkas, inspektor Odjela organiziranoga kriminaliteta zagrebacke policije.  Photo: Zeljko
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
06.07.2013.
u 11:00


Mislava Merkaša terete da je prostitutkama i makroima odavao podatke iz istraga

Mislavu Merkašu (40), inspektoru PU zagrebačke, osumnjičenom za primanje oko 250.000 mita, početkom tjedna ukinut je istražni zatvor u kojem je bio gotovo sedam mjeseci. Istražni zatvor bio mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda izrekao mu je mjeru opreza kojom mu zabranjuje obavljanje policijske djelatnosti te mu je zabranjen rad na informacijskom sustavu MUP-a.

Nudili i jamčevinu

Ovakvu pomalo nesvakidašnju mjeru opreza sudac istrage Merkašu je odredio zbog rješenja koje mu je izdala PU zagrebačka, a prema kojem je privremeno udaljen s dužnosti dok je u istražnom zatvoru. Tako je iz tog rješenja proizlazilo da se Merkaš po izlasku iz Remetinca može javiti na posao budući da nije bio, kao što je to uobičajeno u ovakvim situacijama, suspendiran do okončanja kaznenog postupka. Usto mu, upravo zbog takva rješenja, istražni zatvor nije bio ukinut iako je njegov branitelj Milenko Umičević to tražio u nekoliko navrata nudeći i jamčevinu za obranu sa slobode. Zbog svega toga Merkaš je pisao i Goranu Burušiću, načelniku PU zagrebačke, i Ranku Ostojiću, ministru policije, navodeći da je riječ o nezakonitom rješenju, tim više što je na njega primijenjen Zakon o državnim službenicima umjesto Zakona o policiji. Iako su u PU zagrebačkoj tvrdili da u rješenju kojim se Merkaš udaljuje iz službe do izlaska iz istražnog zatvora nema ništa sporno te da je riječ o zakonitom rješenju, ipak su mu odmah po izlasku iz Remetinca uručili novo rješenje kojim se s dužnosti udaljuje do okončanja kaznenog postupka.

Koketirao s kriminalcima

Merkaš je uhićen koncem prošle godine, a sumnjiči ga se da je kao policijski inspektor zadužen za borbu protiv prostitucije svoj položaj koristio kako bi prostitutkama i makroima odavao podatke iz policijskih istraga, podatke o racijama, planiranim uhićenjima... Sumnjiči ga se da je u šest godina uzeo 250.000 eura.

>>Propust PU zagrebačke – iz pritvora ravno na posao u policiju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije