Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Markaču naknadno

Sud odbio zahtjev Zagorčeve odvjetnice za svjedočenj​em Gotovine i Tuđmana

Vladimir Zagorec
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
28.03.2014.
u 16:07

O prijedlogu da se kao svjedok pozove i Ivan Čermak odlučit će se naknadno.

U nastavku suđenja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u kojem Vladimir Zagorec privatnom tužbom traži tri godine zatvora zbog navodnog lažnog svjedočenja Terezije Barbarić koja je tvrdila kako je vidjela sporne dragulje zbog kojih je Zagorec pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora u petak je svjedočio sam Zagorec.

Između ostaloga Zagorcu je sporno to što je Barbarić prvi puta dragulje spomenula tek na glavnoj raspravi na Županijskom sudu 2003. godine, iako je kako tvrdi, DORH-u svu dokumentaciju vezanu za ratno profiterstvo predala još 2002. godine. Tvrdi kako ne zna koji motiv stoji iza davanja lažnog iskaza, ali da je moguće kako se radi o financijskoj koristi.

Kako bi dodatno poljuljao vjerodostojnost njezinog iskaza, spomenuo je i kako je zbog pronevjere 30.000 kuna dobila otkaz u RH Alanu, kao i to da je u američku ambasadu pokušala dostaviti dokumentaciju kojom bi ukazala kako RH krši embargo na uvoz oružja.

Prema odluci sutkinje Rahele Valentić kao svjedoci u postupku odbijeni su Ante Gotovina i Miroslav Tuđman, a u nastavku suđenja zakazanom za 5. svibnja će svjedočiti predsjednik uprave PBZ-a Božo Prka, dok će se o prijedlogu da se kao svjedok pozove i Ivan Čermak odlučiti naknadno.

>> Zagorec koristi sve pravne mogućnosti, država se još nije upisala na nekretnine

Komentara 4

IS
istri
18:13 28.03.2014.

steta sto im nije omoguceno sudjenje u sjevernu koreju.

IV
ivokroate
17:49 28.03.2014.

A sto je sa kapitalom Stipe Mesica? Gdje su nestali cekovi Australskih Hrvata? Sa kojim to on kapitalom kupuje stanove po Zagrebu? U jednoj normalnoj drzavi se mora dokazati porjeklo novca a samo kod nas cak i bivsi vodeci predsjednikk je lazov i lopov a pravne institucije sudjeluju u tome...

MP
mprelesn
16:20 28.03.2014.

najprije ti, rođo moj, dovedi u srazmjer imovime i zarade a onda budemo pričali o ostalom!!! truni u zatvoru zajedno sa Sanaderom i ostalima...i, još, dabogda kopao po kantama za smeće!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije