Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNI ALIBI Pravomoćna osuda supruga kompromitirala svjedočenje urednice Dnevnika

Sud je pogriješio, moj muž je nevin osuđen za prijevaru

24.03.2009.
u 18:45

ZAGREB, ZADAR – Pravomoćna osuda Zlatka Čeljuske (54) na dvije i pol godine zatvora zbog prijevare od 100.000 eura kompromitirala je i njegovu suprugu Tončicu Čeljusku, urednicu i voditeljicu HTV-ova Dnevnika.

Nije morala svjedočiti
I pravomoćno se pokazalo da njezinom alibi svjedočenju u korist muža sud nije povjerovao! Iako je mogla iskoristiti zakonsku blagodat da ne svjedoči u procesu protiv muža, Tončica Čeljuska svjedočila je njemu u prilog te se dovela u situaciju da joj sud iskaz ocijeni nevjerodostojnim!

Suprug joj je osuđen zbog krivotvorenja osobne iskaznice Renea Hollosa i prodaje njegova zemljišta za 210.000 DEM Milanu Zecu. Branio se da na dan ugovaranja kupoprodaje nije bio u Zagrebu, nego na brodu u Hvaru sa suprugom i prijateljima, u što je sutkinju Sašu Lui uvjeravala i Tončica!

I u procesu koji se protiv Z. Čeljuske vodi u Zadru (nastavak 22. travnja) za to što je 2005., lažno se predstavljajući, prodao švicarskom Hrvatu tuđe zemljište u Zadru za 100.000 eura T. Čeljuska dala je alibi mužu, a za taj je alibi tužiteljica rekla da je iskonstruiran.

Šokirana, T. Čeljuska uzvratila je da postoji i pisani trag te izjave službenika da joj je muž tada bio u poslovnicama zagrebačkih banaka. Zamoljena da komentira muževu krivnju i svoj lažni alibi te može li to utjecati na njezinu vjerodostojnost i razmišlja li o povlačenju iz Dnevnika, rekla je:

– Na žalost, pravda nije zadovoljena jer je nevin čovjek proglašen krivim. To je moje duboko uvjerenje jer sam toga dana bila s mužem na drugom kraju zemlje, uz još pet drugih ljudi. I dalje vjerujem u institucije pravne države i nadam se da će pravda i istina biti zadovoljene na Vrhovnom sudu.

Neokaljan ugled
Što se tiče mog posla i vjerodostojnosti, zaslužila sam ih sama i svojom profesionalnošću, a nikako ne preko supruga ili bilo koga drugog. Nadam se da neću postati žrtva ovih nesretnih okolnosti i da još uvijek u ovoj zemlji i na svom radnom mjestu mogu računati na svoja ljudska i radna prava. Vjerujem da mi nitko neće osporiti pravo da skrbim za svoju i egzistenciju svoje djece radeći posao koji znam i u kojem imam neokaljan profesionalni ugled.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije