Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera planinska

Sud odlučio o dokaznim prijedlozima, USKOK izmijenio optužnicu

afera planinska suđenje (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
24.03.2016.
u 10:41

Sudsko vijeće odbilo je prijedlog obrana Ive Sanadera i Mladena Mlinarevića za nadopunom vještačenja koje je radio IGH jer sud taj prijedlog smatra odugovlačenjem postupka

USKOK je u nastavku suđenja za aferu Planinska sudu i strankama u psotupku predao izmijenjenu optužnicu pa su stranke dobile kraći rok za očitovanje o izmjenama. Izmjene se uglavnom odnose na usklađivanje s postojećim kaznenim zakonom i usklađivanje s rezultatima provedenog dokaznog postupka.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Jasne Smiljanić odlučilo je o dokaznim prijedlozima stranaka predloženih na prošlom ročištu na suđenju za aferu Planinska. Sud je odlučio usvojiti prijedlog USKOK-a i obrane da se preslušaju audio snimke s otvorene i zatvorene sjednice Vlade iz travnja 2009. pa su snimke preslušane u sudnici.

Na snimci sa otvorenog dijela sjednice Vlade čuje se kako ju je vodio Ivo Sanader, dok je zatvoreni dio  sjednice Vlade, vodila Jadranka Kosor. Na zatvorenoj sjednici Vlade bila je dopunska točka koja se odnosila na Planinsku, a prije nego što nazočne pozove za glasanje o toj točci, Jadranka Kosor kaže:

– To je ono što je maloprije premijer objasnio – rekla je Kosor. Potom je pitala tko je za i čuje kako zahvaljuje na glasanju.

Sudsko vijeće odbilo je prijedlog obrana Ive Sanadera i Mladena Mlinarevića za nadopunom vještačenja koje je radio IGH jer sud taj prijedlog smatra odugovlačenjem postupka. Odbijen je i prijedlog obrane da se vještači imovina Stjepana Fiolića jer sud smatra da informacije dobivene iz takvog vještačenja ne bi bile odlučne za ovaj postupak.

Isto tako odbijen je i prijedlog Sanaderove obrane da se USKOK pismeno očituje je li s Fiolićem sklopio nagodbu, vodi li se protiv Fiolića kakav drugi kazeneni postupak te je li dobio parcijaalni oprost odnosno tzv. Oprosnicu.

Na sljedećem ročištu nakon što se ostranke očituju o izmjenama optužnice, očekuje se da bi trebale početi s iznošenjem završnih govora. 

>> Mladen Mlinarević: Sve što Fiolić govori je obična laž

>> Fioliću počinje još jedno suđenje, ovaj put zbog BMW-a X5

Komentara 10

MB
m.balic
11:55 24.03.2016.

Lopov do lopova a nitko u zatvor.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
13:27 24.03.2016.

Mostovi ministri Sprljo i Orepic koče promjene , ostavke ili novi izbori.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
13:35 24.03.2016.

Most je toliko brujio o promjenama a koče ih svom silom,šarena laža opet prevarila Hrvatsku. Novi izbori!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije