Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRZAVICE U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

Sud časti je odlučio, Mate Šimundić ostaje član Domovinskog pokreta

U trećem pokušaju konstituirana Skupština SDŽ: Mate Šimundić novi je predsjednik
Ivo Cagalj/PIXSELL
20.09.2021.
u 11:12

Sudu časti prijavio ga je predsjednik županijskog DP-a Nikola Grabovac tvrdeći kako su imali dogovor da će kandidaturu za predsjednika Skupštine prihvatiti jedino ako ga podrže sve političke opcije, a ne samo jedna strana, u ovom slučaju HDZ i Kerumov HGS

Mate Šimundić ostaje član Domovinskog pokreta. Sudu časti prijavio ga je predsjednik županijskog DP-a Nikola Grabovac koji je najavljivao njegove isključenje iz stranke nakon što je izabran za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije .

- Jutros sam dobio odluku Suda časti Domovinskog pokreta da nemam nikakvu disciplinsku odgovornost. Oslobođen sam svake krivnje i punopravni sam član DP-a. Sve priče o isključenju i stegovnom postupku padaju u vodu. Moj postupak je proglašen na taj način dobrim za stranku i u zaštiti ugleda stranke - rekao je Šimundić novinarima uoči početka prve radne sjednice Skupštine.

Grabovac ga je prijavio tvrdeći kako su imali dogovor da će kandidaturu za predsjednika Skupštine prihvatiti jedino ako ga podrže sve političke opcije, a ne samo jedna strana, u ovom slučaju HDZ i Kerumov HGS. Šimundića je kandidirala njegova stranka, DP, a unatoč tome što ga na Odboru za imenovanja nisu podržali svi, prihvatio je kandidaturu i imao dovoljnu podršku.

Izjavio je kako je htio izbjeći nove izbore, zbog nepovoljnog trenutka za Domovinski pokret koji je ovim dobio predsjednika Skupštine najveće hrvatske županije. Iako nisu formalno potpisali koaliciju, a tvrde da je nisu ni dogovorili, Splitsko-dalmatinsku županiju u ovom mandatu zajedno će voditi HDZ, koji ima župana Blaženka Bobana i DP čiji je predsjednik Skupštine Mate Šimundić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije