Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjetnica premijera

Sud časti HUOJ: Bardić pravno nije u sukobu interesa

zoran milanović,zinka bardić
Željko Lukunić/PIXSELL
19.06.2012.
u 13:30

Prema njima je Bardić, budući da je Vlada ne plaća za posao, u ovisnom položaju prema privatnom poslodavcu, a kao bliski suradnik Vlade ima pristup povlaštenim informacijama

Sud časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) zaključio je da 'pro bono' angažman Zrinke Bardić, savjetnice predsjednika Vlade Zorana Milanovića koja je istodobno zaposlenica agencije Madison Consulting pravno ne ulazi u područje sukoba interesa.

– Međutim, imajući u vidu Etički kodeks HUOJ-a, odnosno definirane principe dobrog poslovanja na području odnosa s javnošću, ovakvim angažmanom postoji opasnost narušavanja profesionalne neovisnosti i transparentnosti, a moguć je i konflikt interesa u određenim situacijama – piše u pismu medijima.

Prema njima je Bardić, budući da je Vlada ne plaća za posao, u ovisnom položaju prema privatnom poslodavcu, a kao bliski suradnik Vlade ima pristup povlaštenim informacijama te u sklopu svoga savjetničkog angažmana može posredno utjecati na donošenje odluka premijera ili Vlade.

Sud časti zbog toga sugerira tijelima državne uprave i svim javnim institucijama da izbjegavaju takve oblike angažmana te da se slični poslovi reguliraju ugovorom o radu (privremenim zapošljavanjem) ili ugovornim odnosom s agencijom.

Komentara 6

OS
osica
15:28 19.06.2012.

"nije pravno " - ali je " po naravi stvari"

CA
cavecanem
13:38 19.06.2012.

kako kažu ameri ne postoji besplatan objed pa tako i ovdje zinka bardić na nekakav način kompenzira svoje usluge bio bih sretan kada bi se radilo o karmičkom zadovoljstvu zbog nesebičnog rada za opće dobro, ali bojim se da nije tako

OB
-obrisani-
13:44 19.06.2012.

Badrićka nije u sukobu interesa isto ko i šta Sanader nije lopov. Je..i si mater iz koje su ispali i kamen glavom promašili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije