Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sud časti HUOJ: Bardić pravno nije u sukobu interesa

Prema njima je Bardić, budući da je Vlada ne plaća za posao, u ovisnom položaju prema privatnom poslodavcu, a kao bliski suradnik Vlade ima pristup povlaštenim informacijama
19. lipnja 2012. u 13:30 6 komentara 5 prikaza
zoran milanović,zinka bardić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Sud časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) zaključio je da 'pro bono' angažman Zrinke Bardić, savjetnice predsjednika Vlade Zorana Milanovića koja je istodobno zaposlenica agencije Madison Consulting pravno ne ulazi u područje sukoba interesa.

– Međutim, imajući u vidu Etički kodeks HUOJ-a, odnosno definirane principe dobrog poslovanja na području odnosa s javnošću, ovakvim angažmanom postoji opasnost narušavanja profesionalne neovisnosti i transparentnosti, a moguć je i konflikt interesa u određenim situacijama – piše u pismu medijima.

Prema njima je Bardić, budući da je Vlada ne plaća za posao, u ovisnom položaju prema privatnom poslodavcu, a kao bliski suradnik Vlade ima pristup povlaštenim informacijama te u sklopu svoga savjetničkog angažmana može posredno utjecati na donošenje odluka premijera ili Vlade.

Sud časti zbog toga sugerira tijelima državne uprave i svim javnim institucijama da izbjegavaju takve oblike angažmana te da se slični poslovi reguliraju ugovorom o radu (privremenim zapošljavanjem) ili ugovornim odnosom s agencijom.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • osica:

    "nije pravno " - ali je " po naravi stvari"

  • cavecanem:

    kako kažu ameri ne postoji besplatan objed pa tako i ovdje zinka bardić na nekakav način kompenzira svoje usluge bio bih sretan kada bi se radilo o karmičkom zadovoljstvu zbog nesebičnog rada za opće dobro, ali bojim se da nije tako

  • -obrisani-:

    Badrićka nije u sukobu interesa isto ko i šta Sanader nije lopov. Je..i si mater iz koje su ispali i kamen glavom promašili.