Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uz N. Martinčević iz HNS-a izbačen i Koračević

Natalija Martinčević: Meni sve ovo izgleda kao osvetnički pohod na neistomišljenike
20. veljače 2014. u 12:45 30 komentara 3711 prikaza
HNS
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Sud časti HNS-a Varaždinske županije jutros je izbacio iz stranke Nataliju Martinčević, dogradonačelnicu Varaždina i saborsku zastupnicu.

– Meni sve ovo izgleda kao osvetnički pohod na neistomišljenike. Prijave su neutemeljene kao i svi argumenti koje su iznijeli na sjednici. Ovo vodi k daljnjoj destrukciji stranke koja se 20 godina zalagala za demokraciju – kaže Natalija Martinčević, koja još nije odlučila hoće li se uopće žaliti na odluku.

Dodaje da ima temelje za ozbiljne prijave, ali, kaže, neće se time baviti.

HNS | Autor : Marko Jurinec/PIXSELL Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Nakon nje slijedilo je saslušanje Zlatka Koračevića, bivšeg predsjednika uprave HEP-a koji je također izbačen iz stranke.

- Sud časti imao je odluku napisanu prije mojeg saslušanja i rasprave što dovoljno govori o slučaju. Iznenađen sam žestinom i upornošću pojedinih osoba iz vrha stranke koje rade na tome da se Radimira Čačića eliminira iz stranke još od njegove prometne nesreće. Ovo dovoljno govori o vodstvu stranke i razini demokratičnosti - kaže Koračević, koji je isključen zbog iznošenja osobnih stavova o isključenju Čačića za koje smatra da je bilo politički štetno, pravno neutemeljeno i ljudski neprihvatljivo.

Ujedno, izbačen je i zbog daljenjeg komuniciranja s Čačičem unatoč zabrani stranke za koju tvrdi da zapravo nikad nije postojala.

Nakon odluke o isključenju službeno se oglasio i županijski HNS.

- Sud časti HNS-a Varaždinske županije izvršio je uvid u spise predmeta i nakon toga su obje strane iznijele svoje dokaze. Nakon rasprave Sud časti je utvrdio da su Natalija Martinčević i Zlatko Koračević počinili teške povrede Statuta HNS-a i nisu poštivali odluke nadležnih tijela stranke te su time počinili veću štetu ugledu HNS-a. Stoga je Sud časti jednoglasno donio nepravomoćnu odluku o isključenju Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića iz članstva HNS-a, a odluke su odmah i uručene svim stranama u postupku – kaže glasnogovornik Leonardo Lorbek.

Iako je prethodnih dana najavljivao rok od 15 dana za ulaganje žalbe, nakon isključenja javio je da taj rok iznosi 8 dana

>> Tko je Čačićeva buntovnica? Od direktorice tvrtke do zastupnice

>> Natalija Martinčević i Zlatko Koračević suspendirani na 30 dana

Maistra
PROMO
Razvoj karijere u najboljim hrvatskim hotelima

A1 izdvaja za Vas

 • retfala:

  Sud časi u HNS-u hahahahahahaha... jedna od boljih provala,pa odakle njima časti...

 • kafka:

  Sretnica, porasla joj popularnost! Bez obzira što 'je bila' za Čačića pokazala je ipak svoj stav, a to se rijetko viđa na domaćoj političkoj sceni (ispravka tržnici).

 • Avatar Prvi razred
  Prvi razred:

  Pa kaj im ona nije bila jedini zastupnik u saboru?