Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS

Natalija Martinčević i Zlatko Koračević suspendirani na 30 dana

Vesna Pusić Osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
08.02.2014.
u 21:28

O Nataliji Martinčević i Zlatku Koračeviću iz varaždinskog ogranka predsjednica HNS-a nije željela puno govoriti na dvodnevnom seminaru stranačkoga tima u Osijeku. Iz stranke je, kaže, izašla samo jedna obitelj na Pagu. Komentirala je i zbivanja u BiH: Bilo bi neophodno da se što hitnije pronađe način uspostavljanja komunikacije u zemlji

Odlukom predsjednice HNS-a Vesne Pusić, Natalija Martinčević i Zlatko Koračević suspendirani su na 30 dana, javlja HRT.

Martinčević, HNS-ova saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Varaždina i Koračević, bivši čelnik HEP-a suspendirani su zbog kršenja Statuta, nanošenja štete stranci te postupanja suprotno odlukama viših tijela HNS-a.

Pusić u Osijeku: HNS funkcionira bez potresa

Vrh HNS-a stigao je jutros u Osijek na dvodnevni seminar Tima HNS-a. Istodobno, u varaždinskom ogranku vrije, a što je posljedica izbacivanja Radimira Čačića iz članstva.
- Stranku ne treba konsolidirati. Funkcionira bez i minimalnog potresa – odgovorila je čelnica HNS-a Vesna Pusić na upit novinara je li seminar svojevrsna konsolidacija stranke nakon Čačićeva "micanja".

- Ta tema nije od jučer, dugotrajno je sazrijevala. Seminar je okupljanje tima sljedeće generacije i to je naš treći ili čertvrti takav sastanak, a ovo drugo više nije tema HNS-a – dodala je.
Odlazaka iz stranke, kazala je, nema.

- Nula. Jedna obitelj na Pagu i nitko drugi. HNS je ovo učvrstilo, godinama smo imali taj problem s kojim smo se nosili kako jesmo, ali nakon sazrijevanja odluke u stranci, HNS je pokazao kako jedna organizacija, s blizu 45.000 članova, može funkcionirati i homogeno i odlučno i s jasnoćom stava. U tom sam smislu neobično ponosna na stranku – istaknula je.

O Nataliji Martinčević i Zlatku Koračeviću iz varaždinskog ogranka nije željela puno govoriti.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

- Ne znam kakva im je budućnost, iskreno rečeno. Vidjet ćemo što će nas izvijestiti kolege iz Varaždinske županije koje doslovce imaju dvije ili tri neriješene situacije. Ali to nije neki stranački problem – rekla je Pusić.

Nije željela komentirati ni Koračevićeve prozivke kako su mu bile narušene osobne slobode jer mu se navodno branilo druženje s Čačićem.

- Nemam s njim nikakvu komunikaciju, niti on ima neku funkciju u stranci, ali nije za predsjednicu stranke da to komentira – odgovorila je Pusić. Nakon serije novinarskih pitanja o stanju u stranci, Pusić je odjednom prekinula davanje izjava, ne želeći više odgovarati čak ni na pitanja o stanju u Bosni.

Na situaciju u Bosni osvrnula se, pak, nešto ranije, istaknuvši kako je neophodno uspostaviti komunikaciju među svim stranama.

- Neprihvatljivo je uništavanje zgrada i napadi na ljude. BiH, za razliku od nekih drugih teških slučajeva, ima zagarantiranu europsku perspektivu, potvrđen put prema članstvu u EU. Bilo bi, stoga, neophodno da se što hitnije pronađe način uspostavljanja komunikacije- izjavila je Pusić.

Govorit će o tome, dodala je, i u ponedjeljak u Bruxellesu na sastanku ministara vanjskih poslova. Na seminar Tima HNS-a u Osijeku, koji čini 40-ak članova mlađe i srednje generacije, stigli su, inače, i ministri Ivan Vrdoljak te Anka Mrak Taritaš. Lajtmotiv im je, istaknuto je, knjiga njemačkoga sociologa Maxa Webera "Politika kao poziv", a ideja im je afimiranje novih vrijednosti u politici.

Komentara 23

ĆA
ćaćaća
13:14 08.02.2014.

žena koja osuđuje zmlju od koje dobro živi je ministrica te iste zemlje..pa tog ima samo kod nas..

MO
modovisisajteMaraschino
13:13 08.02.2014.

glavno da pljačka i uništenje Hrvatske idu dalje i bez Čačića

ŽU
žuna
13:13 08.02.2014.

a jeste i jaka stranka da je svaki drugi članak o Vama! HNS postoji radi samoga sebe, a ministarska mjesta ste dobili alkemijom i političkim inženjeringom da spasite SDP u sastavljanju "vlade". Piše se o vama kao da imate potporu 30% biračkoga tijela, a ne 2,5%!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije