Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sućut predsjednika Sabora obitelji Ante Markova, nekadašnjeg zastupnika HSS-a

Ante Markov, nekadašnji saborski zastupnik HSS-a iz Šibensko-kninske županije, umro je u srijedu u 60. godini. Markov je rođen 1959. godine u Šibeniku.
23. kolovoza 2018. u 14:25 0 komentara 1080 prikaza
Ante Markov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u četvrtak je u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika HSS-a Ante Markova izrazio sućut njegovoj obitelji, istaknuvši da se Markov uključio u političko djelovanje od početka demokratskih promjena i uvođenja višestranačja u Hrvatskoj 1990., kao istaknuti član i visoki dužnosnik HSS-a.

Ante Markov u 60. godini života Preminuo Ante Markov, nekadašnji saborski zastupnik HSS-a

"Ante Markov, bivši kolega zastupnik u Hrvatskome saboru, u javnosti će ostati osobito zapamćen po svojemu političkom djelovanju na dobrobit građana od samog dolaska demokratskih promjena i uvođenja višestranačja u Hrvatskoj  1990. godine, kao istaknuti i ugledni član i visoki dužnosnik Hrvatske seljačke stranke. Svoj veliki doprinos dao je i kao cijenjeni stručnjak u ekonomiji i turizmu, a njegovi kolege pamtit će ga kao istinskog profesionalca u svom poslu te po iznimnoj susretljivosti i otvorenosti", naveo je Jandroković, izrazivši sućut obitelji Markov, u ime Hrvatskoga sabora i osobno, priopćeno je iz Saborske Službe za odnose s javnošću.

Gordan Jandroković Izrazi sućuti Jandroković: Dr. Bačić cijenjeni liječnik, u političkom djelovanju težio javnom dobru

Ante Markov, nekadašnji saborski zastupnik HSS-a iz Šibensko-kninske županije, umro je u srijedu u 60. godini. Markov je rođen 1959. godine u Šibeniku. Završio je Fakultet hotelijerstva u Opatiji te je radio kao diplomirani ekonomist turizma u Murteru. Dolaskom demokratskih promjena i uvođenjem višestranačja u Hrvatskoj 1990. godine postaje član HSS-a, u kojemu je obnašao visoke stranačke dužnosti. Saborski zastupnik HSS-a bio je od 2000. do 2003. godine, kao i predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te član Odbora za turizam. Markov je također bio  generalni direktor ACI-ja i direktor JANAF-a. Nakon odlaska s čelnog funkcije JANAF-a ostao je poslovno povezan s ruskom naftnom kompanijom 'Zarubežnjef'.

roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.